Κύκλωμα ηρωίνης: Πώς έφτασαν οι αρχές στο δεύτερο τεράστιο φορτίο ναρκωτικών, σχεδόν ενός τόνου - iefimerida.gr

Κύκλωμα ηρωίνης: Πώς έφτασαν οι αρχές στο δεύτερο τεράστιο φορτίο ναρκωτικών, σχεδόν ενός τόνου

Κύκλωμα ηρωίνης: Πώς έφτασαν οι αρχές στο δεύτερο τεράστιο φορτίο ναρκωτικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες από το ίδιο άτομο, που είχε αποκαλύψει και την πρώτη υπόθεση με τη βίλα στη Φιλοθέη οδήγησαν όπως όλα δείχνουν στον εντοπισμό του δεύτερου μεγάλου φορτίου ηρωίνης, σχεδόν ενός τόνου, σε αποθήκη στο Κορωπί.

Σε επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, οι άνδρες του Λιμενικού κατάσχεσαν συνολικά 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ μπλόκαραν στην Ελευσίνα το πλοίο που μετέφερε τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με το newsit, ο πληροφοροδιοτόδης που είχε αποκαλύψει την πρώτη υπόθεση «έδωσε» και το νέο φορτίο ηρωίνης, αποκαλύπτοντας το πλοίο με το οποίο έφτασαν στην Ελλάδα οι περίπου δύο τόνοι ηρωίνης, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα τεράστια ποσότητα ηρωίνης εντοπίστηκε σε έφοδο σε αποθήκη στη θέση Λαμπρικά στο Κορωπί, επι της λεωφόρου Λάμπτρων. Η αποθήκη αυτή ήταν στο παρελθόν εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος. Από την περασμένη Πέμπτη το λιμενικό μαζί με άνδρες του ΣΔΟΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών ερευνούσαν μία σειρά αποθηκών που βρίσκονται σε έκταση 14 στρεμμάτων στην περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από αυτές τις αποθήκες τις είχε νοικιάσει πρόσφατα ο 40χρονος εφοπλιστής, με την πρόφαση ότι θα μετέφερε εκεί μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το δεξαμενόπλοιο NOOR-1

Παράλληλα, οι άνδρες του Λιμενικού μπλόκαραν το NOOR-1, το δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόνγκο που βρισκόταν εδώ και καιρό στην Ελευσίνα και μετέφερε τα ναρκωτικά. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα. Ανάμεσά τους είναι δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας. Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι 10 από αυτούς αποτελούν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχει αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η δε ηρωίνη φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη.

Το τάνκερ είναι κατασκευής του 1963 και έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια εταιρεία ανήκει και από πού είχε ξεκινήσει, πριν φθάσει στην Ελευσίνα. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ποσότητα ηρωίνης, ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων, είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί. Για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί έως τώρα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι και ένας Αλβανός, και δύο Έλληνες, ο ένας εκ αυτών 40χρονος εφοπλιστής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ