To Toyota Avensis τελειώνει μάλλον από την Ευρώπη - iefimerida.gr

To Toyota Avensis τελειώνει μάλλον από την Ευρώπη

To Toyota Avensis τελειώνει μάλλον από την Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Toyota Avensis είναι διαχρονικά από τα πιο δημοφιλή τετράθυρα, ειδικά στην ελληνική αγορά, όμως το μέλλον του στην Ευρώπη είναι τουλάχιστον αμφίβολο.

Κι αυτό γιατί οι πωλήσεις του, όπως συμβαίνει με όλα τα αντίστοιχα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας στην οποία ανήκει, έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια.Συνολικά τα μεσαία σεντάν έχουν πέσει από τις 800.000 μονάδες του 2011 σε λιγότερες από 500.000 που είναι η πρόβλεψη για το 2014, ενώ το Avensis αναμένεται να υποχωρήσει από τις 55.706 πωλήσεις του 2019 σε μόλις 29.000 φέτος.

Ο λόγος, πέρα από την οικονομική κρίση, είναι και τα καινούργια σχήματα όπως τα crossover, που είναι πιο ελκυστικά από ένα κλασικό οικογενειακό τριών όγκων.

Έτσι λοιπόν λογικά η Toyota εξετάζει την απόσυρση του Avensis από την Ευρώπη, επιλογή με πολλές πιθανότητες υλοποίησης. Ενδεικτικό για αυτό είναι πως πρόκειται για το μόνο μοντέλο της για το οποίο δεν προγραμματίζει υβριδική έκδοση, ενώ ταυτόχρονα αναζητά και καινούργιους τρόπους παρουσίας της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ