«Ζωντανό» για την πρόκριση το Εκουαδόρ -Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Ονδούρα (2-1) - iefimerida.gr

«Ζωντανό» για την πρόκριση το Εκουαδόρ -Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Ονδούρα (2-1)

«Ζωντανό» για την πρόκριση το Εκουαδόρ -Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Ονδούρα (
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρήκε τον δικό του... εκτελεστή! Ο Ενέρ Βαλέντσια απέδειξε ακόμη μία φορά τη δεινότητα του στο σκοράρισμα και με δύο προσωπικά του τέρματα έφερε τούμπα την αναμέτρηση με την Ονδούρα, χαρίζοντας στο Εκουαδόρ τη νίκη με σκορ 2-1!

Ο 25χρονος επιθετικός βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και, το σημαντικότερο, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές του Ρεϊνάλντο Ρουέδα είναι να πάρουν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γαλλία, καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα πάρει η Ελβετία κόντρα στην Ονδούρα.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα. Γρήγορο ρυθμό, αρκετές ευκαιρίες απέναντι από τις δύο εστίες, γκολ, δοκάρι και πολλές σκληρές μονομαχίες. Η αλήθεια είναι πως λίγοι, στο άκουσμα ότι Ονδούρα και Εκουαδόρ κοντράρονται, ήταν αισιόδοξοι για το θέαμα που θα παρακολουθούσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Και όμως. Οι δύο ομάδες έπιασαν καλή απόδοση, με το Εκουαδόρ να έχει τα ηνία στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου. Με επιθέσεις κυρίως από τα άκρα οι ποδοσφαιριστές του Ρεϊνάλντο Ρουέδα επιχείρησαν να κλείσουν στα καρέ τους αντιπάλους τους και να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 20' όταν ο Ενέρ Βαλέντσια, φάτσα με τον αντίπαλο πορτιέρο, δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Από τη μεριά της, η Ονδούρα επιχείρησε κυρίως με αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Προς ικανοποίησή της, μάλιστα, το πείσμα της απέδωσε καρπούς, μια και στο 31' ο Κόστλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0! Αναγκαστικά, λοιπόν, το Εκουαδόρ έπρεπε να ανοιχτεί και να διεκδικήσει τουλάχιστον την ισοφάριση πριν το σφύριγμα του ημιχρόνου. Το άγχος του για το... comeback δεν κράτησε για πολύ, μια και τρία λεπτά αργότερα σε ένα χαμένο, όπως φαινόταν, γύρισμα ο Ενέρ Βαλέντσια πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή επανέφερε τις ισορροπίες. Το μέλλον της αναμέτρησης ενδεχομένως να είχε πάρει άλλη τροπή, αν στις καθυστερήσεις ο Κόστλι δεν σημάδευε το δοκάρι του Ντομίνγκες. Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης ο Μπένγκστον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής δεν το μέτρησε, αφού η μπάλα πρώτα προσέκρουσε στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Ονδούρας.

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με το Εκουαδόρ να έχει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και την πρώτη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά μέχρι το 65'. Τη στιγμή δηλαδή που ο Ενέρ Βαλέντσια πήδηξε ψηλότερα από όλους, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, και με κεφαλιά έφερε τούμπα την αναμέτρηση.

Αυτό ήταν. Το άγχος διαγράφηκε από τους ποδοσφαιριστές του Εκουαδόρ και μεταφέρθηκε σε εκείνους της Ονδούρας. Χωρίς να έχουν δεύτερη επιλογή, οι παίκτες του Λουίς Φερνάντο Σουάρες ανοίχτηκαν και κυνήγησαν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Στο 77' υπήρξαν υποψίες για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κόστλι, που δεν καταλογίστηκε, ενώ στο 86' ένα καλό σουτ του Φιγκερόα δεν είχε τύχη. Με την συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και το Εκουαδόρ παρέμεινε στο κόλπο της πρόκρισης.

Που κρίθηκε: Στην γρήγορη απάντηση των παικτών του Εκουαδόρ μετά το γκολ του Κόστλι. Το άγχος ό,τι άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, όμως χάρη στον Βαλέντσια οι ισορροπίες επανήλθαν τρία λεπτά αργότερα.

MVP του coppa.gr: Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Ενέρ Βαλέντσια έκανε τη διαφορά και με τα δύο προσωπικά του γκολ οδήγησε το Εκουαδόρ στην ανατροπή, φτάνοντας τα τρία γκολ στο Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις:

Ονδούρα (Λουίς Σουάρες): Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Ιζσαγκίρε (46' Χουάν Κάρλος Γκαρσία), Γαρίδο (71' Μάριο Μαρτίνες), Κλάρος, Μπόνιεκ Γκαρσία (82' Μάρβιν Τσάβες), Εσπινόσα, Κόστλι, Μπένγκτσον

Εκουαδόρ (Ρεινάλντο Ρουέδα): Ντομίνγκες, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Αγιόβι, Μίντα (82' Γκρουέσο), Νομπόα, Α. Βαλένσια, Μοντέρο, Ε. Βαλένσια, Καϊσέδο (82' Μέντες)

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Εκουαδόρ Μουντιάλ Ονδούρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ