Το νέο φαβορί για το Μουντιάλ; Η υπερηχητική Γαλλία διέλυσε με 5 -2 την Ελβετία - iefimerida.gr

Το νέο φαβορί για το Μουντιάλ; Η υπερηχητική Γαλλία διέλυσε με 5 -2 την Ελβετία

Το νέο φαβορί για το Μουντιάλ; Η υπερηχητική Γαλλία διέλυσε με 5 -2 την Ελβετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ευρωπαϊκό ντέρμπι κορυφής του 5ου ομίλου με την Ελβετία η Γαλλία.Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, οι «τρικολόρ» επικράτησαν με το εμφατικό 5-2 έφτασαν τους έξι βαθμούς σε δύο ματς και αρχίζουν από απόψε να σκέφτονται τη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως είναι φτιαγμένοι για... μεγάλα πράγματα.

Ζιρού (17'), Ματουϊντί (18'), Βαλμπουενά (40'), Μπενζεμά (67'), Σισοκό (73') πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, η οποία έχασε και πέναλτι με τον Μπενζεμά στο 32', ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καμπάιγ προ κενής εστίας σημάδεψε το δοκάρι του Μπενάλιο.

Τζεμαΐλι (81') και Τζάκα (87') τα... γκολ της τιμής για τους Ελβετούς.

Μοναδικό αρνητικό της βραδιάς η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Καμπάιγ και του στερεί τη συμμετοχή στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με το Εκουαδόρ.

Από μία αναγκαστική αλλαγή είχαν οι δύο ομάδες, με τους Φον Μπέργκεν (9') και Σακό (66')

Μπέρδεμα με το εντυπωσιακό γκολ από τον Μπενζεμά που δεν μέτρησε στο φινάλε, καθώς ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη, δευτερόλεπτα πριν.

Το ματς:

Με μια αναγκαστική αλλαγή για την Ελβετία ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς χωρίς να έχει συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Φον Μπέργκεν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο (χτύπησε στο μάτι από τον Ζιρού) και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Σεντέρος.

Η αλλαγή έδειξε να αποσυντονίζει τους Ελβετούς, με την ομάδα του Ντεσάν να το εκμεταλλεύεται και μέσα σε ένα δίλεπτο (17'-18') να καταφέρνει να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά ο Ζιρού πήδηξε ψηλότερα από όλους (ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά) και έκανε το 1-0 σημειώνοντας μάλιστα το 100ο γκολ των Γάλλων σε Μουντιάλ και ένα λεπτό αργότερα ο Ματουϊντί με αριστερό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των «τρικολόρ».

Η Ελβετία προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε πολύ κοντά στο 2-1, αλλά Μεχμέντι και Σακίρι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Αντίθετα οι Γάλλοι έκαναν... πάρτι στο χορτάρι και αν και έχασαν πέναλτι με τον Μπενζεμά και είχαν δοκάρι εξ επαφής με τον Καμπάιγ στην εξέλιξη της φάσης, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 3-0 στο 40ο λεπτό. Ο Ζιρού με τον Βαλμπουενά άλλαξαν ρόλους σε σχέση με το πρώτο γκολ, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να σερβίρει και τον άσο της Μαρσέιγ να εκτελεί για το 3-0 που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με μια αλλαγή, όχι αναγκαστική αλλά επιλογή του Ότμαρ Χίτζφελντ αυτήν τη φορά, άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Γερμανός τεχνικός κράτησε εκτός τον Μπεχράμι και τον αντικατέστησε με τον Τζεμαΐλι. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στην καλύτερη στιγμή τους μέχρι εκείνο το σημείο (58') , το σουτ του παίκτη που είχε περάσει στο ημίχρονο δεν βρήκε στόχο. Επτά λεπτά αργότερα ο Μεχμέντι βρέθηκε αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ.

Οι Γάλλοι από την πλευρά πάντως συνέχισαν με το πόδι στο... γκάζι και βρήκαν ακόμα δύο γκολ. Στο 67' ο Πογκμπά πέρασε μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπενζεμά, ο οποίος πρόσθεσε το όνμά του στον πίνακα των σκόρερ και στο 73' το ίδιο έκανε και ο Σισοκό που ήταν αυτός που «έγραψε» το 5-0! Το μόνο που κατάφερε η Ελβετία ήταν να μείώσει με τους Τζεμαΐλι (81') και Τζάκα (87') στο φινάλε.

Πού κρίθηκε: Δεν μπορούν να γραφτούν πολλά... Το 5-2 και η «τρομακτική» εμφάνιση των Γάλλων δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν (9' Σεντέρος), Ντζουρού, Ροντρίγκες, Ινλέρ, Μπεχράμι (46' Τζεμαΐλι) , Τζάκα, Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς), Σακίρι

Γαλλία: Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (66' Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Σισοκό, Βαλμπουενά (82' Γκριεζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (63' Πογκμπά)

Διαβάστε περισσότερα νέα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ