Οι μάγκες από την Κόστα Ρίκα: Νίκη με 1 – 0 επί της Ιταλίας και επική πρόκριση - iefimerida.gr

Οι μάγκες από την Κόστα Ρίκα: Νίκη με 1 – 0 επί της Ιταλίας και επική πρόκριση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γκολ του Ρουίζ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου απέναντι στην Ιταλία, χάρισε στην Κόστα Ρίκα μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Μετά την επικράτηση επί της Ουρουγουάης, η Κόστα Ρίκα έριξε στο καναβάτσο και τους Ιταλούς. Η νίκη με το τέρμα του Ρουίζ σήμανε πρόκριση στην επόμενη φάση, αποκλείοντας ταυτόχρονα οριστικά τους Άγγλους από τη συνέχεια της διοργάνωσης ενώ άφησε Ιταλία και Ουρουγουάη να μονομαχήσουν στην 3η και τελευταία αγωνιστική για μια θέση στην επόμενη φάση.

Το ματς

Η Κόστα Ρίκα φρόντισε από το ξεκίνημα να κλείσει όλους τους χώρους ώστε να δυσκολέψει την εύκολη μεταφορά της μπάλας στους Ιταλούς, αναγκάζοντας πολλές φορές τον Πίρλο να κατεβαίνει πιο χαμηλά και από τον καθαρόαιμο αμυντικό μέσο, Τιάγκο Μότα. Οι Κοσταρικανοί μάλιστα ήταν αυτοί απείλησαν πρώτοι σε δύο περιπτώσεις με τους Μπολάνιος και Μπόργκες να μην μπορούν να νικήσουν τον Μπουφόν.Το πρώτο 20λεπτο πέρασε με τους Ιταλούς να ασφυκτιούν και να δημιουργούν τελικά την πρώτη καλή στιγμή στο 24΄ με τον Μπαλοτέλι. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο, στο οποίο η «Σκουάντρα Ατζούρα» πίεσε και δημιούργησε εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 26΄το σουτ του Τιάγκο Μότα, ήταν αδύναμο, στο 31' ο Μπαλοτέλι δεν κατάφερε να «κρεμάσει» σωστά τον Νάβας ενώ δύο λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του άσου της Μίλαν βρήκε σε ετοιμότητα των Κοσταρικανό γκολκίπερ. Το επόμενο δεκάλεπτο, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άνηκε στην Κόστα Ρικα. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 42ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε δίκαιολογημένα για πέναλτι όταν ο Κιελίνι ανέτρεψε τον Κάμπελ όμως ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια στην καθαρή παράβαση. Τελικά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και πριν τη λήξη ημιχρόνου o Ρουίζ με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Ντίαζ, άνοιξε το σκορ για την Κόστα Ρίκα και οδήγησε την ομάδα του στα αποδυτήρια, μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πραντέλι να ρίχνει στην μάχη τον Αντόνιο Κασάνο αντί του Τιάγκο Μότα αλλά με την Ιταλία να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της. Ένα φάουλ του Πίρλο στο 51ο λεπτό ήταν η πιο επικίνδυνη στιγμή στο ξεκίνημα όμως ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Τι και αν οι Ιταλοί είχαν διαρκώς την μπάλα στην κατοχή τους και με την είσοδο του Ινσίνιε έγιναν ακόμη πιο πιεστικοί. Οι παίκτες του Πραντέλι δεν είχαν καλές επιλογές στην τελική πάσα και οι Κοσταρικανοί εξακολουθούσαν να διατηρούν κλειστούς όλους τους χώρους. Ο Πραντέλι στο 70ο λεπτό αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και τον Τσέρτσι παίζοντας ουσιαστικά με ένα 4-2-4, διατηρώντας στη μεσαία γραμμή μόνο τους Πίρλο και Ντε Ρόσι και μεταφέροντας το παιχνίδι στα άκρα. Καμία διαφορά όμως. Η Ιταλία ήταν εγκλωβισμένη. Ο Πίρλο σε μέτριο απόγευμα και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της χωρίς διάθεση να ψάξουν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκλείδωναν την αντίπαλη άμυνα. Η Κόστα Ρίκα διατήρησε την τακτική της, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της ούτε λεπτό και τελικά κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη σπουδαία επικράτηση μετά από αυτή της Ουρουγουάης, επικράτηση, η οποία της χάρισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ

Που κρίθηκε:Στην εξαιρετική τακτική της Κόστα Ρίκα, η οποία δεν έχασε λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή της στο παιχνίδι, εγκλώβισε τους Ιταλούς και ήταν επικίνδυνη σε κάθε αντεπίθεσή της, εκμεταλλευόμενη τελικά μια στη λήξη του ημιχρόνου.

Ο MVP του coppa.gr:Ο Μπολάνιος μαζί με τον Ρουίζ αποτέλεσαν τους δύο παίκτες που «τσάκισαν» την Ιταλία στις κόντρα επιθέσεις με την εξαιρετική τεχνική τους. Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον απ'όσους αγωνίστηκαν με τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές πάντως να κλέβουν την παράσταση.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Νταρμιάν, Αμπάτε, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (Κασάνο 46'), Μαρκίζιο (Τσέρτσι 69'), Καντρέβα (Ινσίνιε 57'), Μπαλοτέλι

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Πίντο): Νάβας, Ουμανά, Ντίαζ, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Μπόργκες, Μπολάνιος, Τεγιέντα (Κουμπέρο 68'), Ρουίζ (Μπρένες 81'), Κάμπελ (Ουρέγια 74')

Διαβάστε περισσότερα νέα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ