Οι δηλώσεις του Σάντος μετά την ισοπαλία με την Ιαπωνία -«Οι παίκτες μου δείξανε πάθος και θέληση» - iefimerida.gr

Οι δηλώσεις του Σάντος μετά την ισοπαλία με την Ιαπωνία -«Οι παίκτες μου δείξανε πάθος και θέληση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε με τα καλύτερα λόγια την εμφάνιση των παικτών του απέναντι στην Ιαπωνία και έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναφορικά με το χθεσινό (19/6() ματς: «Θα έλεγα οι διαφορές οι οποίες ξεκάθαρα παρατηρήθηκαν σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είχαν να κάνουν μόνο με τις απαιτήσεις του αγώνα, έτσι όπως διαμορφώθηκαν αυτές μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη. Εμείς πήγαμε στο γήπεδο με στόχο να κρατήσουμε την μπάλα όσο περισσότερο μπορούσαμε. Θέλαμε να κερδίσουμε. Έπρεπε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και τις επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Μετά την αποβολή άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Έπρεπε να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία μας και να έχουμε πρώτο μέλημα να μη δεχθούμε γκολ αλλά και ταυτόχρονα να βγάλουμε κάποιες αντεπιθέσεις. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν καταπληκτική. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε εξαιρετική δουλειά. Αν είχαμε κάποιες καλύτερες επιλογές στην κόντρα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα κενά των αντιπάλων, τα οποία αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα».

Για το γεγονός ότι η Εθνική έτρεξε περισσότερο απ' ότι η Ακτή Ελεφαντοστού όταν νίκησε την Ιαπωνία: «Αυτό είναι γεγονός και είναι στα θετικά στοιχεία του χθεσινού αγώνα. Τρέξαμε πολύ και καλύψαμε όλους τους χώρους που έπρεπε. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας αιφνιδιάσει. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας, ειδικά με τον Τοροσίδη και αν αναλογιστούμε ότι παίζαμε με δέκα παίκτες, αυτό δείχνει την προσπάθειά μας. Οι παίκτες μου δείξανε πάθος και θέληση να μην παρατήσουν το παιχνίδι».

Για το ότι η Εθνική με την πλάτη στον τοίχο αποδίδει πάντα καλύτερα και για το πως θα γραφεί ιστορία κόντρα στην Ακτή: «Για να γράψουμε ιστορία πρέπει να κερδίσουμε, οπότε νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Δεν μας λείπουν το πάθος, η θέληση, η αποφασιστικότητα. Θα πρέπει να νικήσουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει και αυτός βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στους τελικούς η Ελλάδα ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Αν πάρουμε για παράδειγμα την αναμέτρηση με την Ρωσία, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε ξανά»

Για το αν οι παίκτες μετά από ένα πολύ δύσκολο ματς, έχουν τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθουν στον αγώνα με την Ακτή: «Είναι κάτι που μας απασχολεί γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι παίκτες πρέπει να ξεκουραστούν ώστε να μπορούν μετά από 72 ώρες να προπονηθούν και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε πέντε μέρες μπροστά μας για να τους προετοιμάσουμε σε όλα τα επίπεδα όσο καλύτερα μπορούμε τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποστολή περιλαμβάνει 23 ποδοσφαιριστές, και όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν»

Για το πως προετοίμασε τους παίκτες στα αποδυτήρια για το 2ο δύσκολο ημίχρονο με την Ιαπωνία: «Ουσιαστικά όλη η δουλειά έγινε πριν και όχι στα αποδυτήρια. Τους είπα ότι αυτό που μας στοίχισε περισσότερο κόντρα στην Κολομβία ήταν η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Οι παίκτες ευτυχώς το κατάλαβαν καλά. Δεν μας έφταιγε μόνο η ατυχία αλλά και το γεγονός ότι δεν ήμασταν προσεκτικοί. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στο δεύτερο μέρος και είχαν απόλυτη αυτοσυγκέντρωση από την αρχή».

Για τη διαιτησία:«Είναι η αλήθεια ότι η διαιτησία στα δύο παιχνίδια μας μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ούτε καν στο 50-50 για να το πούμε ωμά. Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να σταθούμε εκεί. Είναι και αυτή μια από τις αντιξοότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτή η όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία που έχει φτιαχτεί από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει φτιαχτεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό»

Για το γκολ που δεν έρχεται:«Είναι γεγονός ότι μας προβληματίζει. Εμείς όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στη δημιουργία και στα τελειώματα φάσεων. Πιστεύω ότι μόλις έρθει το πρώτο γκολ θα λυθούν τα πόδια των παικτών. Στο ματς με την Ιαπωνία είναι η αλήθεια ότι δεν είχαμε πολλές φάσεις. Ο Γκέκας αναγκαζόταν να γυρίζει πολλές φορές πίσω για να βοηθήσει. Είχαμε κάποια στημένα όπου χάσαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν αλλάζουν τα πλάνα σε περίπτωση οριστικής απουσίας των αδερφών Τουρέ: «Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πλάνα. Το μεγάλο πρόβλημα με την Κολομβία δεν ήταν πως δεν έπαιζε ο Φαλκάο. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Αν λείπει ένα αστέρι του αντιπάλου, δεν σημαίνει ότι εμείς κάτι πρέπει να αλλάξουμε».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος χάρισε την πρόκριση στο EURO2012 στο ματς με τη Ρωσία και ενδεχομένως να βοηθήσει σε ένα ακόμη παρόμοιο ματς:«Δεν πιστεύω πολύ στις συμπτώσεις. Μπορεί να φαίνεται σαν σύμπτωση ότι ο Καραγκούνης μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστεί σε ένα ακόμη τέτοιο παιχνίδι αλλά όλα είναι θέμα σκληρής δουλειάς. Η θέληση και η αγάπη του για την Εθνική δεν έχει αλλάξει καθόλου. Είναι απίστευτο. Αν είναι να γράψουμε ιστορία ξανά με τον Γιώργο, ας γίνει έτσι»

Δείτε περισσότερα για το Μουντιάλ στο Coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ