Ετσι ήταν το Ιρακ πριν τον πόλεμο: Η ξεχασμένη ομορφιά της πολύπαθης χώρας [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Ετσι ήταν το Ιρακ πριν τον πόλεμο: Η ξεχασμένη ομορφιά της πολύπαθης χώρας [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ιράκ βρίσκεται σε ένα σχεδόν συνεχόμενο καθεστώς συγκρούσεων ή διεθνών κυρώσεων από το 1980 που ξεκίνησε ο πόλεμος με το γειτονικό Ιράν. Πλέον είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την χώρα ως ακμάζουσα και λειτουργική, ωστόσο κάποτε ήταν ένα πανέμορφο ανατολίτικο τοπίο.

Μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πολυετή εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν και το χάος που ακολούθησε μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, αλλά και το πρόσφατο τζιχαντ της ISIS, το Ιράκ φαίνεται ένα απελπιστικά κατεστραμμένο μέρος

Ομως δεκαετίες πριν τον πόλεμο και το ολοκληρωτικό καθεστώς, το Ιράκ ήταν μία σύγχρονη και γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα. Η βρετανική εταιρεία αρχειακoύ υλικού δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο που παρουσιάζει την ομορφιά και την ποικιλομορφία του τοπίου της χώρας την περίοδο 1950 με 1959.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΣ χώρα ομορφιά Ιράκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ