Tα σενάρια της πρόκρισης για την Εθνική ομάδα -Μπορούμε να τα καταφέρουμε δήλωσε ο Σάντος - iefimerida.gr

Tα σενάρια της πρόκρισης για την Εθνική ομάδα -Μπορούμε να τα καταφέρουμε δήλωσε ο Σάντος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελευταία αγωνιστική η Εθνική ομάδα θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού για να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ .

Η Ελλάδα μετά το «δώρο» από την Κολομβία και τη δική της ισοπαλία κόντρα στην Ιαπωνία έμεινε... ζωντανή. Η Εθνική έχει ένα βαθμό και πρέπει πρώτα απ' όλα να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού, αφού σε περίπτωση απώλειας, μένει εκτός Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση απώλειας βαθμών της Ιαπωνίας στο ματς με την Κολομβία, η Ελλάδα είναι στην επόμενη φάση.

Αντίθετα, αν οι Ασιάτες επικρατήσουν της, αδιάφορης ουσιαστικά, Κολομβίας, τα δεδομένα αλλάζουν. Επειδή αυτή την στιγμή έχουμε -3 στην διαφορά γκολ, ενώ η Ιαπωνία -1, με τους Ασιάτες να έχουν καλύτερη επίθεση, θα πρέπει η νίκη κόντρα στην Ακτή να είναι μεγάλη σε έκταση, με 3 γκολ περισσότερα από αυτή της Ιαπωνίας κόντρα στην Κολομβία.

Φερντάντο Σάντος: Πρέπει να νικήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή

Παράπονα από το διαιτητή της αναμέτρησης εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος μετά την ισοπαλία της Εθνικής απέναντι στην Ιαπωνία αναφέροντας πως ο «άρχοντας» του αγώνα δεν έδειξε την ίδια «ευαισθησία» σε αντίστοιχα μαρκαρίσματα αντιπάλων και τιμώρησε μόνο τον Κατσουράνη.

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι έγινε στη φάση της αποβολής. Ο Κατσουράνης έκανε δύο ή τρία φάουλ και αποβλήθηκε αμέσως, ενώ είδα άλλους παίκτες της Ιαπωνίας να κάνουν πολλά φάουλ από πίσω και να μην τιμωρούνται. Δεν ξέρω ποια ήταν τα κριτήρια. Μετά την αποβολή αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον επιθετικό μας να συμμετέχει στο αμυντικό κομμάτι και αυτό επηρέασε τη διάταξή μας και μας πλήγωσε», τόνισε.

Όσο για το ματς της Τρίτης με την Ακτή Ελεφαντοστού, ανέφερε: «Πρέπει να νικήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο αγώνας με την Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι καθοριστικός, αλλά δεν εξαρτόμαστε μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα, καθώς θέλουμε θετικό αποτέλεσμα της Κολομβίας απέναντι στην Ιαπωνία. Όμως πρωτίστως θα πρέπει εμείς να πάρουμε το δικό μας παιχνίδι».

Αναλύοντας τον αντίπαλο, είπε: «Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι ομάδα υψηλής ποιότητας, με παίκτες που έχουν φυσικές δυνάμεις και παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θα πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Θα πρέπει να ψάξουμε χώρους και να μην τους επιτρέψουμε να τρυπήσουν την άμυνά μας. Έχει σημασία να νικήσουμε το ατομικό τους ταλέντο και να εκμεταλλευτούμε κάποιες αδυναμίες που έχουν σε τακτικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ