Νίκη -πρόκριση για την Κολομβία: Επιβλήθηκε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού - iefimerida.gr

Νίκη -πρόκριση για την Κολομβία: Επιβλήθηκε 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέτυχε τη νίκη και παράλληλα αγκάλιασε την πρόκριση! Η Κολομβία κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!Τα τέρματα για τους νικητές πέτυχαν οι Τζέιμς Ροντρίγκεζ και Χουάν Κιντέρο, ενώ για την ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί μείωσε ο Ζερβίνιο βάζοντας «φωτιά» στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού. Εκεί, όσο και αν προσπάθησαν οι «ελέφαντες» δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και έτσι θα περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα στον αγώνα της Ελλάδας κόντρα στην Ιαπωνία.

Το ματς:

Πολύ πιο δυναμικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η εθνική ομάδα της Κολομβίας. Και με μπροστάρηδες τους Χουάν Γκουαρδάδο (που έβγαινε συνέχεια από τη δεξιά πτέρυγα), και Τζέιμς Ροντρίγκες, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις, κατάφερνε να δημιουργεί αρκετά επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπουμπακάρ Μπάρι. Από την άλλη, η Ακτή Ελεφαντοστού προσπαθούσε να κλείσει καλά τους χώρους στην άμυνά της και να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση κυρίως με τον ταχύτατο Ζερβίνιο που άλλαζε αρκετά συχνά πλευρές με τον Μαξ Γκραντέλ.

Από το μισάωρο και έπειτα, ωστόσο, το σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε. Διότι, όσο ανέβαινε ο (μέχρι τότε καλά μαρκαρισμένος) Γιάγια Τουρέ και αναλάμβανε πρωτοβουλίες ,τόσο έπαιρνε και αυτοπεποίθηση η υπόλοιπη ομάδα. Πάλι, όμως, οι παίκτες του Χοσέ Πέκερμαν ήταν εκείνοι που απείλησαν: Ο Ροντρίγκες βγλήκε από τα αριστερά, πάσαρε τέλεια στον Γκουτιέρες, ο οποίος δεν κατάφερε, από θέση τετ-α-τετ, να βάλει την Κολομβία σε θέση οδηγού. Και με αυτή τη χαμένη ευκαιρία, αλλά και κάποιες αναιμικές επιθέσεις της Ακτής, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος η Ακτή Ελεφαντοστού θέλησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Και το κατάφερε στα πρώτα λεπτά. Αλλά αρχικά ο Μπονί που στη συνέχεια (59') έδωσε τη θέση του στον Ντιντιέ Ντρογκμπά και μετέπειτα ο Γκραντέλ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις να το κάνουν. Κάτι που έπραξε ο ποιοτικός Τζέιμς Ροντρίγκες, με κεφαλιά μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Γκουαρδάδο, και έγραψε το 1-0 για τους «καφετέρος». Και πριν προλάβουν οι «ελέφαντες» να καταλάβουν τι έγινε, ο Κιντέρο (μετά και από παιδικό λάθος του Ντιέ στο κέντρο) έκανε δύο τα τέρματα για την Κολομβία.

Μετά από αυτό, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ζερβίνιο, ο οποίος μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του και έκανε το τελευταίο τέταρτο του ματς... κόλαση! Σε αυτό το σημείο το σύνολο του Σαμπρί Λαμουσί, όσο και αν έβαλε του Κολομβιανούς μέσα στην περιοχή τους, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να τελειώσει τις φάσεις είτε με κάποιο καλό σουτ, είτε με μία σέντρα, αφού έβγαινε αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση ο Οριέρ, αλλά όλες του οι μεταβιβάσεις ήταν τουλάχιστον ακίνδυνες. Έτσι το τελικό σφύριγμα του Χάουαρντ Γουέμπ βρήκε την Κολομβία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η Ακτή θα περιμένει και το αποτέλεσμα της Ελλάδας κόντρα στην Ιαπωνία.

Πού κρίθηκε: Στο παιδικό λάθος του Ντιέ την ώρα που το ματς ήταν 1-0 υπέρ της Κολομβίας. Διότι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Κιντέρο και έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Κάτι που ήταν «ταφόπλακα» στα όνειρα της Ακτής Ελεφαντοστού για ισοφάριση.

MVP του coppa.gr: Ο Τζέιμς Ροντρίγκες. Για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξε πως είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στο σύνολο του Χοσέ Πέκερμαν, αφού κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα «μύριζε» φάση για την Κολομβία, ενώ δεν κρύβεται και αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Αρμέρο (Αρίας 70'_, Αγκιλάρ, Γκουτιέρες, Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο (Κιντέρο 51'), Ζουνίγκα

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μπόκα, Ζοκορά, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Μπονί (Ντρογκμπά 59'), Γκραντέλ (Καλού 66'), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Σερέι (Μπολί 71'), Μπαμπά

Γήπεδο: «Νασιονάλ»Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ