Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες στην ιστορία του Χόλιγουντ με αμέτρητα βραβεία και, κυρίως, αρκετά χρυσά αγαλματίδια, ωστόσο, παραμένει ένας ανεπανάληπτος bon viveur και λάτρης της ελληνικής κουζίνας.Ο λόγος για τον Τζέιμς Κάμερον, δημιουργό μερικών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλιγουντ όπως ο «Τιτανικός», το «Avatar», ο «Εξολοθρευτής» και άλλες πολλές, ο οποίος είναι μόνιμος θαμώνας του ελληνικού εστιατορίου «Tony» στο Μαλίμπου της Καλιφόρνια.
Ο Κάμερον επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση το ελληνικό εστιαρόριο, το οποίο δουλεύει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια ο Κερκυραίος Αντώνης Κουρσάρης.
Μάλιστα, όπως αναφέρει στο thestival ο δημοσιογράφος Γιώργος Βένης, ο Τζέιμς Κάμερον βρέθηκε στην διάσημη ταβέρνα την παραμονή της τελευταίας απονομής των βραβείων Οσκαρ. Μάλιστα, ο διάσημος σκηνοθέτης φάινεται πως το έχει γούρι, καθώς, η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το «Tony» ήταν την παραμονή των Οσκαρ του 1997, όπου, ο ίδιος σάρωσε κερδίζοντας τρία χρυσά αγαλματίδια για τον «Τιτανικό».
Το μόνο μείον, βέβαια, του συμπαθέστατου Κάμερον είναι ότι δεν έχει γευθεί όλες τις μαγείες της ελληνικής κουζίνας, καθώς είναι φανατικός vegan και τρέφεται μόνο με σαλάτες.
Στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει το thestival, ο Κάμερον χορεύει συρτάκι στην ελληνική ταβέρνα «Tony» παρέα με τους συντελεστές της ταινίας Avatar.