«Ναυμαχούν» Μιχελάκης - Παμπούκης - iefimerida.gr

«Ναυμαχούν» Μιχελάκης - Παμπούκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη ότι προσωπική του άποψη είναι η σύσταση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για "κυβερνητικό αλαλούμ", καθώς, όπως δήλωσε, ότι ο κ. Παμπούκης ομολογεί ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

"Μάλιστα ο ίδιος 'νίπτει τας χείρας του', λέγοντας ότι 'εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου'", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος συνόδευσε τη δήλωσή του με την έκφραση "τρικυμία εν κρανίω" και υπενθύμισε ότι αποτελεί πάγια θέση της ΝΔ η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι καθολικό αίτημα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία της Ναυτιλίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς στο υπουργείο της εποπτείας του Λιμενικού Σώματος και της ακτοφυλακής.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια ιδιαιτερότητα, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια και πως έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη για τις θέσεις του.

Ο κ. Παμπούκης ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με την Ομοσπονδία και ο ίδιος έχει δεσμευτεί για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τέλος επεσήμανε πως σχεδιάζεται νέα πολιτική για τη ναυτιλία. «Πρόκειται για ένα new deal, ένα νέο κλαδικό συμβόλαιο, το οποίο θα αφορά όλους τους κλάδους και τους παράγοντες της ναυτιλίας», εξήγησε ο κ. Παμπούκης, προσθέτοντας ότι με το νέο αυτό κλαδικό συμβόλαιο θα δίνονται κίνητρα σε όλους τους φορείς, τα οποία θα αλληλοσυνδέονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ