Τέσσερα και λίγα ήταν! -Εντυπωσιακή η Kροατία διέσυρε το Καμερούν [βίντεο] - iefimerida.gr

Τέσσερα και λίγα ήταν! -Εντυπωσιακή η Kροατία διέσυρε το Καμερούν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κροατία έκανε ότι... ήθελε κόντρα στο Καμερούν και με το 4-0 επί των Αφρικανών, πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Όλιτς (11') ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Νίκο Κόβατς, με τον Πέρισιτς να κάνει το 2-0 στο 48' και τον Μάντζουκιτς να σκοράρει δις (61', 73'), «υπογράφοντας» μια εμφατική επικράτηση.

Στους 3 βαθμούς πλέον οι Κροάτες, οι οποίοι πάντως χρειάζονται τη νίκη στο φινάλε του Α' γκρουπ κόντρα στο Μεξικό (η Βραζιλία δεν... μπορεί να χάσει από αυτό το Καμερούν) για να πάρουν την πρόκριση στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Αποκαρδιωτική η εμφάνιση του Καμερούν (έπαιξε με δέκα από το 40' λόγω της αποβολής του Σονγκ), που έμεινε τελευταίο χωρίς πόντο και αποχαιρέτησε από απόψε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ματς:

Με το Καμερούν να είναι πιο δραστήριο ξεκίνησε το παιχνίδι, ωστόσο, η Κροατία ήταν αυτή που κατάφερε νωρίς-νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 11' οι παίκτες του Νίκο Κόβατς εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας των Αφρικανών, ο Πέρισιτς πάσαρε στον Όλιτς και αυτός από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Ιτάνζ, «γράφοντας» το 1-0! Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα ο έμπειρος επιθετικός έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει αυτήν τη φορά τον πρώην τερματοφύλακα του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ. Το Καμερούν προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά μάταια... Μάλιστα το έργο του έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 40', όταν ο Σονγκ χτύπησε από πίσω τον Μάντζουκιτς σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης και είδε κατευθείαν την κόκκινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ίδιο ήταν το σενάριο του ματς και στην έναρξη του δεύτερου μέρους! Οι Κροάτες βρήκαν γρήγορα γρήγορα και δεύτερο γκολ με τον Πέρισιτς στο 48' να ξεπερνά στο σπριντ τον Νουνκό, να μπαίνει από τα αριστερά της περιοχής και να πλασάρει σωστά, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το συγκρότημα του Νίκο Κόβατς έκανε ότι... ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μάντζουκιτς πήδηξε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ και έκανε με το κεφάλι το 3-0. Ο επιθετικός της Μπάγερν είχε ακόμα ένα γκολ στο παιχνίδι, καθώς ήταν αυτός που σαν σε προπόνηση στο 73' διαμόρφωσε το τελικό 4-0! Στο φινάλε το ματς είχε γίνει «παιδική χαρά» με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ και το Καμερούν να έχει δοκάρι με τον Γουεμπό στο 89'.

Πού κρίθηκε: Στη διαφορά ποιότητας και... σοβαρότητας των δύο ομάδων. Οι Κροάτες ήταν κλάσεις ανώτεροι του Καμερούν και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο MVP του coppa: Όλιτς και Μάντζουκιτς μοιράζονται τον τίτλο. Οι δύο επιθετικοί του Νίκο Κόβατς δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και οδήγησαν την ομάδα τους σε μια άνετη και απολύτως δίκαιη νίκη.

Δείτε τα γκολ του αγώνα στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κροατία Καμερούν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ