Τι κοινό έχουν ένας κομμωτής, ένας εκατομμυριούχος κι ένας χημικός -Είναι όλοι τους διαιτητές στο Μουντιάλ - iefimerida.gr

Τι κοινό έχουν ένας κομμωτής, ένας εκατομμυριούχος κι ένας χημικός -Είναι όλοι τους διαιτητές στο Μουντιάλ

Τι κοινό έχουν ένας κομμωτής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγο καιρό ένας χημικός, που του αρέσει να χορεύει, ένας Βρετανός αστυνομικός που θυμίζει πρωταγωνιστή ταινίας και ένας Σουηδός εκατομμυριούχος, έφτιαξαν τις βαλίτσες τους για τη Βραζιλία. Δεν είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου που ήθελαν να δουν από κοντά τις μάχες του Μουντιάλ. Είναι μερικοί από τους διαιτητές της διοργάνωσης.

Μπορεί ο κόσμος να τους έχει μάθει κυρίως από τις στιγμές που ακούγεται ο ήχος της σφυρίχτρας τους, ή σηκώνουν το χέρι με μία κόκκινη κάρτα σε αυτό, ματώνοντας τις καρδιές των φιλάθλων, αλλά πρόκειται για προσωπικότητες που έχουν και μία άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το Eurosport.

Αρκετοί από τους 25 διαιτητές έχουν πίσω τους ιστορίες που συναγωνίζονται σε ενδιαφέρον εκείνες των ποδοσφαιριστών που φιλοδοξούν να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία αυτού του Μουντιάλ. Για παράδειγμα ο Νουμαντιέζ Ντουέ, που έγραψε ιστορία ως ο πρώτος διαιτητής από την Ακτή Ελεφαντοστού που σφύριξε σε παιχνίδι Μουντιάλ. Ο 43χρονος είναι χημικός και δηλώνει πως του αρέσει να χορεύει.

Ο Γιόνας Ερικσον από την άλλη είναι γνωστός ως ο «χαλαρός εκατομμυριούχος». Ο Σουηδός απέκτησε περιουσία με επτά ψηφία, όταν πούλησε μετοχές κολοσσού των ΜΜΕ. Ο Χάουαρντ Γουέμπ μπορεί να μην είναι τόσο ευκατάστατος, αλλά έχει συνηθίσει να επιβάλλει την τάξη. Είναι αστυνομικός στο Γιορκσάιρ και οι συνάδελφοί του τον συγκρίνουν με σταρ του Χόλιγουντ. Δυστυχώς για εκείνον, αυτό δεν είναι θετικό σχόλιο για την εμφάνισή του. «Μου λένε ότι μοιάζω με τον Σρεκ και για αυτό έχω τη φωτογραφία του στην οθόνη του κινητού μου», λέει.

Ο Κουνιέτ Τσακίρ θα μπορούσε να βρει πολλούς πελάτες στη Βραζιλία, αν και δύσκολα θα φανταζόταν κανείς τον Τούρκο διαιτητή- ασφαλιστή να προσπαθεί την ώρα της αναμέτρησης να πείσει κάποιον παίκτη να κάνει ένα συμβόλαιο για κλοπή αυτοκινήτου ή πυρκαγιά στο σπίτι.

Οι παίκτες που θέλουν το Θεό μαζί τους σε ένα ματς θα μπορούν να νιώθουν ασφάλεια με έναν... εκπρόσωπό του δίπλα τους. Τουλάχιστον εκείνοι των αναμετρήσεων στις οποίες θα σφυρίξει ο Μάρκο Ροντρίγκεζ, που είναι ιεροκήρυκας.

Και επειδή τα περίεργα στυλ στα μαλλιά είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στο Μουντιάλ, ο Μπιορν Κούιπερς είναι ο άνθρωπος όσων θέλουν να αλλάξουν στυλ. Ο Ολλανδός- διαιτητής και στον τελικό του Champions League φέτος- είναι ιδιοκτήτης κομμωτηρίου, αλλά και μανάβικων στην πατρίδα του.

Οι θερμόαιμοι πάντως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στον Μπάκαρι Πάπα Γκασάμα. Ο πρώτος διαιτητής από την Γκάμπια στο Μουντιάλ περνά τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας μπούρι, μία μορφή πάλης στην πατρίδα του. Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλός, αλλά προτιμότερο είναι να μην το ρισκάρουν όσοι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για κάποιο σφύριγμά του.

Ο Μαρκ Γκέιγκερ από την άλλη δύσκολα θα χάσει το... λογαριασμό σε κάποιο παιχνίδι, ο Αμερικανός είναι μαθηματικός, ενώ τα επιχειρήματα κατά μίας απόφασης δύσκολα θα πείσουν τον Φέλιξ Μπριχ, τον Γερμανό δικηγόρο που έκανε γνωστό το όνομά του όταν μέτρησε γκολ-φάντασμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, το οποίο όμως δεν είχε μπει ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις διαιτητές Μουντιάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ