Ενα μικροσκοπικό χαρτάκι που κόστισε 9,5 εκατ. δολάρια -Το εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο έπιασε τιμή-ρεκόρ - iefimerida.gr

Ενα μικροσκοπικό χαρτάκι που κόστισε 9,5 εκατ. δολάρια -Το εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο έπιασε τιμή-ρεκόρ

Ενα μικροσκοπικό χαρτάκι που κόστισε 9
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά βίας το πιάνει το μάτι. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 2,4Χ3,18 εκατοστά. Κι όμως, αυτό το μικροσκοπικό αντικείμενο πουλήθηκε για 9,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο του 19ου αιώνα.

Το γραμματόσημο από την πρώην βρετανική αποικία της Γουιάνα πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη. Ενας ανώνυμος συλλέκτης το αγόρασε μέσω τηλεφώνου μέσα σε δύο μόλις λεπτά, σημειώνοντας ρεκόρ για την πώληση ενός γραμματοσήμου, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's.

Το συγκεκριμένο πολύτιμο γραμματόσημο χρονολογείται από το 1856, είχε φτιαχτεί στη Γουιάνα, είναι οκταγωνικό, τυπωμένο με μαύρο μελάνι, ενώ από πίσω έχει τα αρχικά των προηγούμενων ιδιοκτητών του. Το «one-cent magenta», όπως ονομάζεται, συχνά αναφέρεται και ως η «Μόνα Λίζα των γραμματοσήμων».

Προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο Τζον Ντου Ποντ, εκατομμυριούχος που έχει καταδικαστεί για δολοφονία και το είχε αγοράσει το 1980. Είναι τόσο σπάνιο, που γραμματόσημο του είδους του δεν υπάρχει ούτε στη φιλοτελική συλλογή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ