Η Νέα Υόρκη πέρασε νόμο για την ταφή ανθρώπων σε νεκροταφεία ζώων -Στην «αιωνιότητα» με το αγαπημένο τους κατοικίδιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Νέα Υόρκη πέρασε νόμο για την ταφή ανθρώπων σε νεκροταφεία ζώων -Στην «αιωνιότητα» με το αγαπημένο τους κατοικίδιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί και μετά...θάνατον θα μπορούν να είναι με κατοικίδιά τους οι Νεοϋορκέζοι. Η Πολιτεία «πέρασε» ρύθμιση που επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να ταφούν δίπλα στο αγαπημένο τους ζώο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε και θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Αύγουστο, τα νεκροταφεία ζώων θα μπορούν να δέχονται και αποτεφρωμένα λείψανα ανθρώπων που επιθυμούν να περάσουν μια «αιωνιότητα» μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Το θεσμικό πλαίσιο ήρθε ύστερα από τριετή δικαστική διαμάχη που έδωσε η δικηγόρος ανιψιά ενός πρώην αξιωματικού της αστυνομίας που αξίωνε όταν πεθάνει να ταφεί δίπλα στα τρία μαλτέζ σκυλιά του, αλλά το νεκροταφείο ζώων Hartsdale δεν δέχθηκε να «φιλοξενήσει» την τέφρα του. Στη Νέα Υόρκη, εξάλλου, υπάρχει πλήθος ανθρώπων που ζητούσε από την Πολιτεία να προχωρήσει στην ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.Η Πολιτεία υιοθέτησε, πάντως, και μια «δικλείδα ασφαλείας» στο νόμο και φρόντισε να απαγορεύσει στα νεκροταφεία ζώων να τελούν κηδείες ανθρώπων, προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν το νέο καθεστώς προς όφελός τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ