«Πράσινο» Πατριάρχη χαρακτήρισε ο Ιερώνυμος τον Βαρθολομαίο [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πράσινο» Πατριάρχη χαρακτήρισε ο Ιερώνυμος τον Βαρθολομαίο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η συνάντηση των δύο Προκαθημένων πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ ο κ.κ. Βαρθολομαίος και στο μήνυμά του στο βιβλίο επισκεπτών (βλεπε φωτο παρακάτω) εξέφρασε τις ευχές του προς τον Αρχιεπίσκοπο. Ο δε κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του χαρακτήρισε ευλογία την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αρχιεπισκοπή και τον χαρακτήρισε εκτός από «πράσινο» Πατριάρχη, λόγω των οικολογικών του ευαισθησιών, και Πατριάρχη της αγάπης.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί από χθες, Τρίτη, τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του μετέβη στο Κολέγιο Αθηνών όπου παραβρέθηκε στην προβολή της ταινίας «Τότε οι Νεκροί Πεθαίνουνε, Όταν τους Λησμονάνε», με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της συντήρησης και αποκατάστασης 40 ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο, ενός σημαντικού έργου που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια η Κοινότητα Σταυροδρομίου.

Απόψε στις 21.00, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, όπου θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου με σύντομη ομιλία για το περιβάλλον. Θα ακολουθήσει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο από τον Μάριο Φραγκούλη και τον αμερικανό πιανίστα Γιουτζίν Κον.

Την Πέμπτη, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ύδρας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού. Θα προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ.

Την Παρασκευή το πρωί θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ