Καταψηφίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια - iefimerida.gr

Καταψηφίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, παρά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, εμμένοντας στη διαφωνία της για τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και των κοσμητόρων των πανεπιστημίων. Το νομοσχέδιο θα καταψηφίσουν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ενώ θα το υπερψηφίσει το ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα, ο Σπηλιωτόπουλος είπε στη Βουλή ότι με τις αλλαγές, που προωθεί το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου, παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και πως ο φυσικός εκπρόσωπος των πανεπιστημίων πρέπει να επιλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Απευθυνόμενος μάλιστας προς την υπουργό Παιδείας της είπε: «Ακούστε την φωνή των δικών σας βουλευτών, ακούστε τους πανεπιστημιακούς και την κοινωνίας και ελάτε να φτιάξουμε ένα νομοσχέδιο με μακροπρόθεσμη στρατηγική».

Από τη μεριά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας για το άρθρο που καθορίζει τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε συνολικά ως αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο.

Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Αδωνης Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αν και «είναι άτολμο».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το σχέδιο νόμου θα στηριχθεί και από τη ΝΔ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφιση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ