Ο Μόσιαλος προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη του ΓΑΠ στη ΔΕΘ - iefimerida.gr

Ο Μόσιαλος προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη του ΓΑΠ στη ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα είναι μια λιτή και ουσιαστική παρουσία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι πολίτες επιθυμούν «ουσιαστικότητα, λιτότητα και αποφασιστικότητα στις κυβερνητικές δράσεις» και «όχι φιέστες και κουστωδίες παραγόντων».

Σε ότι αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα πραγματοποιηθεί ενώ υπογράμμισε ότι ενόψει του νέου Εθνικού Φορολογικού Πλαισίου επανεξετάζονται οι συντελεστές ΦΠΑ, οι φοροαπαλλαγές και οι φορολογικοί συντελεστές καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες.

Τόνισε όμως πως ο στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα και να πιαστούν οι στόχοι ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. Χρειάζονται, είπε, σοβαρό κράτος και ελεγκτικοί μηχανισμοί καθώς και άμεση εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων.

Σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα φορολογικά δικαστήρια, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «το πολύ το "Κύριε ελέησον" το βαριέται και ο Θεός», ενώ υπογράμμισε ότι το κράτος επέβαλλε πρόστιμα άνω των 3 δισ. ευρώ πέρυσι, αλλά έχει εισπράξει λόγω των προσφυγών ελάχιστα.

Πάντως, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι λόγω της ύφεσης και των προβλέψεων που έπεσαν έξω γίνονται διαπραγματεύσεις, οι οποίες, όμως, όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατόν να είναι δημόσιες. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, είναι με ποιες πολιτικές τα επόμενα 3-4 χρόνια, με μείωση δαπανών, αναδιάρθρωση του κράτους και καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων θα αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Σε ότι αφορά την ΕΡΤ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει την ανεξάρτητη επιτροπή μετά από συνεννόηση με τα κόμματα, σημειώνοντας ότι θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού, θα δημιουργηθούν νέες δομές και θα απεξαρτηθεί η δημόσια τηλεόραση από τον κυβερνητισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητείται και θέμα εθελουσίας εξόδου είπε ότι πρόκειται για θέμα της διοίκησης, το οποίο, αν προκύψει μετά και την αξιολόγηση, «θα το δούμε στα πλαίσια και της οικονομικής διαχείρισης». Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και διεμήνυσε ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι ιδιοκτησία των εργαζομένων αλλά του ελληνικού λαού, ο οποίος πληρώνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ