Ενας ψηλός κι ένας κοντός έκαναν την ανατροπή για το Βέλγιο -Ξεκίνησε με νίκη κόντρα στην Αλγερία (2-1) - iefimerida.gr

Ενας ψηλός κι ένας κοντός έκαναν την ανατροπή για το Βέλγιο -Ξεκίνησε με νίκη κόντρα στην Αλγερία (2-1)

Ενας ψηλός κι ένας κοντός έκαναν την ανατροπή για το Βέλγιο -Ξεκίνησε με νίκη κό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγχώθηκε αλλά κέρδισε! Το Βέλγιο μπήκε με το δεξί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, νικώντας με σκορ 2-1 την μαχητική Αλγερία.

Τα γκολ των Φελαϊνί (70') και Μέρτενς (80') ανέτρεψαν την κατάσταση που είχε δημιουργήσει το εύστοχο πέναλτι του Φεγκουλί στο 25'.

Απόλυτα εγκλωβισμένο και κακό δημιουργικά παρουσιάστηκε το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι Αλγερινοί είχαν κλείσει τους χώρους και οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν... άχρωμοι. Δεν κατάφεραν να φτάσουν στα καρέ του Μποχλί με αξιώσεις, έχοντας τους αστέρες τους πολύ καλά κλεισμένους.

Οι Μέρτενς, Οριζί και Φελαϊνί που πέρασαν ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν δυναμική στους Βέλγους που... έδειξαν τα δόντια τους, ανατρέποντας το σκορ και παίρνοντας το τρίποντο.

Καλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η Αλγερία που προσπάθησε, έτρεξε, μάρκαρε αλλά εν τέλει έφυγε με σκυμμένο κεφάλι.

Το ματς:

Από νωρίς οι Αλγερινοί φάνηκαν συμπαγείς σε αμυντική και μεσαία γραμμή, έχοντας καλύψει τους χώρους και βγάζοντας πολλά διπλά μαρκαρίσματα σε Λουκάκου, Αζάρ και Τσαντλί που ήταν φανερά «έξω από τα νερά τους». Απηυδισμένος από την κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας του, ο Βίτσελ έκανε το πρώτο σουτ των Βέλγων με αξιώσεις στο 21', αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μποχλί όμως ήταν σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά αργότερα, η Αλγερία έκανε το 1-0. Ο Γκουλάμ στο 24' έφυγε από αριστερά και γέμισε μέσα στην περιοχή των Βέλγων, όπου Βαν Μπούιτεν και Κομπανί δεν κατάφεραν να διώξουν. Ο Φεγκουλί νίκησε στο σπριντ τον Βερτόγκεν και ο μπακ της Τότεναμ τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Μάρκο Ροντρίγκεζ να καταλογίζει πέναλτι. Ο Φεγκουλί ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Μην μπορώντας να βγουν επιθετικά με καλές προϋποθέσεις οι Βέλγοι, τα σουτ από μακριά συνεχίστηκαν. Στο 34' ο Βίτσελ σούταρε και πάλι δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Μποχλί δήλωσε εκ νέου «παρών», διώχνοντας σε κόρνερ. Ενδεικτικό της καλής αμυντικής λειτουργίας των Αλγερινών είναι πως το Βέλγιο έκανε την πρώτη του φάση με αξιώσεις μέσα στα καρέ της ομάδας του Χαλίλχοτζιτς στο 44' (!) όταν ο Τσαντλί πλάσαρε αδύναμα πάνω στον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρος ο Βίλμοτς αποφάσισε να ανακατέψει την τραπουλά κάνοντας γρήγορα και τις τρεις αλλαγές (Μέρτενς 45', Οριζί 58', Φελαϊνί 65'). Στο 49' οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Βίτσελ πέρασε άουτ. Ακόμα πιο σπουδαία ήταν η φάση του 66' για τους «κόκκινους διάβολους», όταν ο Οριζί βρέθηκε απέναντι στον Μποχλί. Ωστόσο, ο Αλγερινός τερματοφύλακας νίκησε τον στράικερ των Βέλγων με τα πόδια.

Στο 70' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ντε Μπρούιν γέμισε «γλυκά» την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Φελαϊνί σκόραρε με δύσκολη κεφαλιά, κάνοντας το 1-1. Δέκα λεπτά μετά το Βέλγιο ολοκλήρωσε την ανατροπή. Οι Αζάρ, Οριζί, Μέρτενς έφυγαν σε γρήγορη αντεπίθεση, ο άσος της Τσέλσι έστρωσε την μπάλα στον Μάαρτεν Μέρτενς, ο οποίος σούταρε με δύναμη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Πλησιάζοντας προς το φινάλε, οι Βέλγοι έγιναν απόλυτοι κυριάρχοι της αναμέτρησης, πλησίασαν το τρίτο γκολ και εν τέλει πανηγύρισαν το τρίποντο που ήρθε με πολύ κόπο.

Που κρίθηκε: Στις αλλαγές του Βίλμοτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου με τις τρεις γρήγορες αλλαγές στην επανάληψη άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να κερδίσει η ομάδα του.

MVP του coppa.gr: Ο Μέρτενς. Ο εξτρέμ της Νάπολι έδωσε δυναμική και φαντασία στην επίθεση των «κόκκινων διαβόλων» και σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Συνθέσεις:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντεμπελέ (Φελαϊνί 65'), Τσαντλί (Μέρτενς 45'), Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκακού (Οριζί 58').

Αλγερία: Μπολχί, Μπουγκερά, Γκουλάμ, Μετζανί (Γκιλάς 84'), Χαλίς, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Ταϊντέρ, Φεγκουλί, Μαχρέζ (Λασέν 71'), Σουντάνι (Σλιμάνι 66').

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Βέλγιο Μουντιάλ Αλγερία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ