Πήραν το νόμο στα χέρια τους στη Γαλλία -Λίντσαραν 16χρονο Ρομά γιατί τον υποπτεύθηκαν για διάρρηξη, έπεσε σε κώμα - iefimerida.gr

Πήραν το νόμο στα χέρια τους στη Γαλλία -Λίντσαραν 16χρονο Ρομά γιατί τον υποπτεύθηκαν για διάρρηξη, έπεσε σε κώμα

Πήραν το νόμο στα χέρια τους στη Γαλλία -Λίντσαραν 16χρονο Ρομά γιατί τον υποπτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία μία απίστευτη περίπτωση στην οποία πολίτες αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να τιμωρήσουν 16χρονο Ρομά τον οποίο θεώρησαν ύποπτο για διάρρηξη. Περίπου δέκα άτομα τον ξυλοκόπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, με αποτέλεσμα ο έφηβος να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

Ο νεαρός, που ζούσε με την οικογένειά του και άλλους Ρομά σε ένα κτίριο στο Πιερφίτ-σιρ-Σεν, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, αναίσθητος, μέσα σε ένα καροτσάκι του σούπερ-μάρκετ εγκαταλειμμένο κοντά στη Σιτέ ντε Ποέτ, ένα άλλο υποβαθμισμένο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων πήγε στο κτίριο που έμενε και τον άρπαξε με τη βία, καθώς τον κατηγορούσαν ότι νωρίτερα είχε κάνει διάρρηξη σε διαμέρισμα. Οι δράστες τον μετέφεραν σε υπόγειο και εκεί τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Το περιστατικό καταδικάστηκε έντονα από τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, κάνοντας λόγο για «αδιανόητες και αδικαιολόγητες ενέργειες που αντιβαίνουν σε όλες τις αρχές οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για την ίδρυση της Δημοκρατίας μας», ενώ ζήτησε να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ειδήσεις Ρομά διάρρηξη κώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ