Χρυσοχοΐδης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Νεκροθάφτες της ελπίδας όσοι καλλιεργούν απελπισία στο λαό - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Νεκροθάφτες της ελπίδας όσοι καλλιεργούν απελπισία στο λαό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη κριτική σε όσους αμφισβητούν, ανάμεσά τους και η Αριστερά, τις εξαγγελίες για τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, άσκησε ο υπουργός μεταφορών, υποδομών και δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οποιος επινόησε από αυτούς που γράφουν στις εφημερίδες σήμερα την αναγωγή στο λεπτό της ώρας της τιμής του εισιτηρίου για να αποδείξει τάχα πως η τιμή αυξήθηκε, αντί να μειωθεί, μπερδεύει τα τηλέφωνα με τα λεωφορεία. Χρονοχρέωση στο εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε καν χιλιομετρική αναλογικότητα για τις οδικές μετακινήσεις», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στον Real fm.

Και πρόσθεσε: «Θα σας πω κάτι πολύ απλό που ξεχνούν αυτοί οι αδαείς ή αυτοί οι κακόπιστοι επινοητές, οι νεκροθάφτες της ελπίδας και οι έμποροι της απελπισίας. Λυπάμαι πολύ γιατί όλα αυτά προέρχονται και από αριστερή πλευρά, οι “νεκροθάφτες” της ελπίδας και αυτοί που καλλιεργούν κάθε ημέρα την απελπισία στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου, μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων κυκλοφορεί από 54', το λιγότερο, μέχρι 67'. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70'. Αρα σε ποιους αναφέρονται; Σε ένα 15%. Αυτοί αδικούνται ναι. Αυτοί, το 15%, αδικούνται».

Παράληλλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της διαθεσιμότητας. «Είναι λάθος κουβέντα όλη αυτή και είναι και παλιά κουβέντα, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Οσο δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, εμείς που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να κάνουμε αλλαγές, γενναίες αλλαγές και να αλλάξουμε τα πράγματα στο δημόσιο, τόσο θα συζητάμε όλη αυτή την ιστορία η οποία θα παίρνει τη μορφή ακορντεόν», σημείωσε ο υπουργός.

«Για παράδειγμα εμένα μου λένε ότι πρέπει να κάνω κινητικότητα άλλα 1000 άτομα διότι έχω τις περισσότερες εταιρείες στην ευθύνη μου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι. Είναι αυτοκτονικό και είναι λάθος πολιτική όλη αυτή, δεν οδηγεί πουθενά. Ομως χωρίς αλλαγές και το δημόσιο και η Ελλάδα δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας το πάρουμε απόφαση» κατέληξε.

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Εκείνο το οποίο παρακολουθούμε από χθες και όχι μόνο στο θέμα των εισιτηρίων είναι μια άλλη επιχείρηση εξαπάτησης του κόσμου. Διότι τα στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα. Υπάρχουν κατηγορίες που επιβαρύνονται μέσω των νέων ρυθμίσεων για τα εισιτήρια και υπάρχουν κάποιες άλλες περιπτώσεις που ελαφρύνονται» είπε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real fm.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ