«Κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο Ιράν και Νιγηρία: Ισόπαλοι δίχως τέρματα στο 13ο παιχνίδι του Μουντιάλ - iefimerida.gr

«Κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο Ιράν και Νιγηρία: Ισόπαλοι δίχως τέρματα στο 13ο παιχνίδι του Μουντιάλ

«Κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο Ιράν και Νιγηρία: Ισόπαλοι δίχως τέρματα στο 13ο παι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιράν και Νιγηρία «κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο και μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο 13ο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο έχει... ήδη ξεχαστεί.Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η κατοχή και η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στην Νιγηρία, η οποία εκδήλωσε την πρώτης επιθετική προσπάθεια με τον Μουσά να σουτάρει έπειτα από πάσα του Εμενίκε και τον Μίκελ να αστοχεί στην συνέχεια. Από την πλευρά τους, οι Ιρανοί αν και ήταν καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν ορθές επιθέσεις με τα γεμίσματα που επιχειρούσαν να είναι «βούτυρο στο ψωμί» των αντίπαλων αμυντικών. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Αφρικανοί απείλησαν εκ νέου, αλλά ο Χακίκι απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Μουσά. Η πρώτη απάντηση από τους τυπικά γηπεδούχους ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Γκουτζαντζάντ να βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτικό σημείο, αλλά να στέλνει την μπάλα στο πεδίο δράσης του Ενιεάμα, που απομάκρυνε τον κίνδυνο εντυπωσιακά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις και με την Νιγηρία να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Το δεύτερο μισό εκτελεστικά ήταν ακόμη πιο κακό από το πρώτο, αφού οι δύο ομάδες διπλασίασαν τα λάθη τους στην μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις κλασσικής ευκαιρίας. Αυτό οδήγησε τους ποδοσφαιριστές τους να δοκιμάσουν κάποια μακρινά σουτ, αλλά η κούραση και η βιασύνη τους να ολοκληρώσουν στους λίγους ανοιχτούς χώρους που βρέθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουν εύκολη την δουλειά των δύο τερματοφυλάκων σε όσες προσπάθειες κατευθύνθηκαν προς την εστία τους. Η πιο κλασσική ευκαιρία ήρθε με την συμπλήρωση των 80 λεπτών, όταν ο Μίκελ «έσκαψε» για τον Οντεμβίγκι, εκείνος σούταρε δυνατά, αλλά η φάση έτσι κι αλλιώς ήταν ως μη γενόμενη, με τον διαιτητή να σφυρίζει λανθασμένα παράβαση του δεύτερου με το χέρι.

Που κρίθηκε: Με το παιχνίδι να είναι, όπως ήδη έχει αναφερθεί, πολύ κακό, αυτό που το οδήγησε στην ισοπαλία ήταν τα πάρα πολλά λάθη και οι κλειστοί διάδρομοι.

Ο MVP του coppa.gr: Αυτός που ξεχώρισε περισσότερο από τους άλλους ήταν ο Τζον Όμπι Μίκελ, που με την εμπειρία του προσπάθησε όσο μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι, να κρατήσει μπάλα και να «ταΐσει» τους συμπαίκτες του για να σκοράρουν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιράν (Κάρλος Κεϊρός): Χακίκι, Χεϊντάρι (Σοτζαέι 89'), Χαϊσάφι, Χοσεϊνί, Σαντέκι, Νεκουνάμ,Τεϊμουριάν, Μονταζέρι, Γκουτσανετζάντ, Ντεγιάγκα (Τζαχανμπάκς 78'), Πουλάντι

Νιγηρία (Στεφάν Κεσί): Ενιάμα, Αμπρόουζ, Μουσά, Εμενίκε, Μίκελ, Μόζες (Αμεόμπι 52'), Οσανίουα, Ομποαμπονά (Γιόμπο 29'), Αζίζ (Οντεμβίγκι 69'), Ονάζι, Ομερουό

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ