Ανάσα για χιλιάδες πολίτες που περιμένουν να βγει η σύνταξη – Θα δίνεται προκαταβολή της επικουρικής 200-230 ευρώ το μήνα - iefimerida.gr

Ανάσα για χιλιάδες πολίτες που περιμένουν να βγει η σύνταξη – Θα δίνεται προκαταβολή της επικουρικής 200-230 ευρώ το μήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύση, έστω και προσωρινή, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας σε χιλιάδες πολίτες που περιμένουν ακόμα και τέσσερα χρόνια μέχρι να τους αποδωθεί η σύνταξή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το σενάριο να τους δίδεται το δικαίωμα να λαμβάνουν προσωρινή επικουρική σύνταξη. Το συγκεκριμένο μέτρο θα χορηγεί επικουρικές συντάξεις που θα κυμαίνονται από 200 έως 230 ευρώ το μήνα και θα συμψηφίζονται όταν το αντίστοιχο ταμείο προχωράει στην τελική απονομή της σύνταξης.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η επικουρική σύνταξη είναι υψηλότερη, τότε ο συνταξιούχος θα λαμβάνει τα αναδρομικά ποσά που δικαιούται. Αν όμως είναι μικρότερη, τότε ο συνταξιούχος θα υπόκειται στις ανάλογες κρατήσεις.

Σύμφωνα με το dikaiologitika το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1ης Αυγούστου και μετά σε όσους υποψήφιους συνταξιούχους το επιθυμούν να λάβουν εκτός από κύρια και επικουρική προσωρινή σύνταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ