Gazprom προς Ουκρανία: Ή προπληρώνετε ή δεν ξαναπαίρνετε φυσικό αέριο - iefimerida.gr

Gazprom προς Ουκρανία: Ή προπληρώνετε ή δεν ξαναπαίρνετε φυσικό αέριο

Gazprom προς Ουκρανία: Ή προπληρώνετε ή δεν ξαναπαίρνετε φυσικό αέριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ρωσική εταιρεία Gazprom, αμέσως μετά τη λήξη του τελεσίγραφου προς την Ουκρανία (9.00 – ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε πως η χώρα απέτυχε να αποπληρώσει έστω και κατά ένα μέρος το χρέος της. Κατά συνέπεια, η Ουκρανία θα πρέπει από εδώ και στο εξής να προπληρώνει τις παραδόσεις του φυσικού αερίου.

«Σήμερα από τις 10.00 ώρα Μόσχας, η Gazprom, σύμφωνα με το ισχύον συμβόλαιο, έθεσε τη Naftogaz στο σύστημα προπληρωμής για τις παραδόσεις φυσικού αερίου. Αρχής γενομένης από σήμερα, η ουκρανική εταιρεία θα λαμβάνει μόνο το ρωσικό φυσικό αέριο για το οποίο έχει πληρώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gazprom.

Σημειώνεται πως η ρωσική εταιρεία, αν και δεν αναφέρει ξεκάθαρα ότι διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, ωστόσο αφήνει σαφή υπονοούμενα.

Όπως και στις κρίσεις του 2006 και του 2009, η διακοπή της τροφοδοσίας της Ουκρανίας απειλεί τη ροή του φυσικού αερίου και προς την Ευρώπη, αφού το ήμισυ της ποσότητας του φυσικού αερίου που τροφοδοτεί την Ευρώπη περνά από το ουκρανικό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φυσικό Αέριο ΟΥΚΡΑΝΙΑ Gazprom
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ