Ενισχύεται ο τυφώνας Αϊρίν - iefimerida.gr

Ενισχύεται ο τυφώνας Αϊρίν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τυφώνας Αϊρίν ενισχύθηκε, φτάνοντας στην κατηγορία 2, καθώς μετακινήθηκε κοντά στη βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Τυφώνων.

Η ταχύτητα των ανέμων Αϊρίν έφτασε τα 155 χιλιόμετρα ανά ώρα, 210 χιλιόμετρα ανατολικά του Πουέρτο Πλάτα, της Δομινικανής Δημοκρατίας, ενώ κατευθυνόταν βορειοανατολικά.

Αναμένεται να ενισχυθεί περεταίρω, φτάνοντας την κατηγορία 3, στην κλίμακα Σαρίφ Σίμπσον (η οποία επεκτείνεται έως το 5), λίγο πριν «χτυπήσει» τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, το Σαββατοκύριακο.

Σε 771 ανήλθαν οι άστεγοι στο Πουέρτο Ρίκο από τη διέλευση του τυφώνα Αϊρίν, ο οποίος προκάλεσε και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, ενώ το νησί Ισπανιόλα προετοιμάζεται τώρα για τη διέλευση του τυφώνα, ο οποίος εξακολουθεί να ενισχύεται.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Λουίς Φορτούνο κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων (Fema).

«Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα παντού στο Πουέρτο Ρίκο», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αύριο θα αποφασίσει αν θα ξανανοίξουν ή όχι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα έμειναν κλειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ