Ηχηρό μήνυμα των «Οράνιε»: Οι διαστημικοί Ολλανδοί σκόρπισαν 5 -1 την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία - iefimerida.gr

Ηχηρό μήνυμα των «Οράνιε»: Οι διαστημικοί Ολλανδοί σκόρπισαν 5 -1 την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία

Ηχηρό μήνυμα των «Οράνιε»: Οι διαστημικοί Ολλανδοί σκόρπισαν 5 -1 την Παγκόσμια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι... ανάλογα με τα φεγγάρια της. Σήμερα, είχε πανσέληνο. Η Ολλανδία... σεληνιάστηκε και ισοπέδωσε τους κατόχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ισπανούς, επικρατώντας με το επιβλητικό 5-1!Ασταμάτητη, ακούραστη και... χωρίς να δείξεις έλεος, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα της στο φετινό Μουντιάλ, φτάνοντας μάλιστα στον θρίαμβο με ανατροπή!

Φοβερή εμφάνιση από τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Αριέν Ρόμπεν για τους «οράνιε», με τους δυο τους να σκοράρουν από δύο φορές και να γίνονται οι μοναδικοί που έχουν βρει δίχτυα σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ με τη φανέλα με το ολλανδικό εθνόσημο.

Έκπληξη ο Μπλιντ που από αριστερά έκανε πολύ καλό παιχνίδι και έβγαλε τις μπαλιές για τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Συνεχείς αποδοκιμασίες από τους Βραζιλιάνους οπαδούς προς τον Ντιέγκο Κόστα για την επιλογή του να παίξει για την Ισπανία, με τον φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει πολύ κακή βραδιά, να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντε Φρέιλ στο 26' με την πολύ αυστηρή απόφαση του διαιτητή και να γλιτώνει την αποβολή στο 55' για χτύπημα με το κεφάλι στον Μάρτινς.

Διασωθέντες για τους «φούριας ρόχας» οι Σίλβα και Τσάβι...

Το 5-1, αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα της κατόχου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην αμέσως επόμενη διοργάνωση.

Το ματς:

Η Ολλανδία φανέρωσε αμέσως την αδυναμία της αμυντικής λειτουργίας της Ισπανίας, με τον Σνάιντερ στο όγδοο λεπτό να βγαίνει απέναντι από τον Κασίγιας και τον πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκρούει. Οι «φούριας ρόχας», φάνηκε να μην μπορούν να προσαρμοστούν στη γρήγορη κίνηση των Ολλανδών κάθε φορά που έκαναν επίθεση. Έτσι, ήταν... ευχής έργον κάθε φορά που οι Τσάβι και Σίλβα κρατούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι μπροστά από την περιοχή του Σίλενσεν. Ο Ντιέγκο Κόστα, φάνηκε να μην μπορεί να βρει χώρο και ελευθερία για να εκμεταλλευτεί τις καλές πάσες των συμπαικτών του, όμως, στο 26ο λεπτό, κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντε Φρέιλ και ο Τσάμπι Αλόνσο από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Οι Ολλανδοί, έψαξαν τρόπο για να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Κασίγιας, αφού αντιλαμβάνονταν ότι η άμυνα της Ισπανίας συνέχιζε να είναι ευάλωτη. Τα γεμίσματα από τις πτέρυγες, όμως, δεν είχαν στόχο, πράγμα απαγόρευε στην ομάδα του Φαν Χάαλ να απειλήσει. Κάθε φορά που οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε είχαν την κατοχή της μπάλας, πρώτα φρόντιζαν να ηρεμήσουν το ματς κι έπειτα να επιτεθούν. Στο 42', ο Σίλβα σπατάλησε μοναδική ευκαιρία απέναντι από τον Σίλενσεν προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τον «κρεμάσει» και πριν λήξει το ημίχρονο, ο Φαν Πέρσι επιβεβαίωσε ότι είναι... «ιπτάμενος Ολλανδός», ισοφαρίζοντας με καταπληκτική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπλιντ.

Το ξεκίνημα της Ολλανδίας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταπληκτικό! Δείχνοντας από το πρώτο... δευτερόλεπτο ότι ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι πλέον στο παιχνίδι με την αυτοπεποίθηση που τους πρόσφερε το γκολ της ισοφάρισης, ο Αριέν Ρόμπεν χάρισε ακόμα μια μαγική στιγμή, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «οράνιε». Από βαθιά μπαλιά, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου κατέβασε καταπληκτικά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, «άδειασε» τον Πικέ και με το αριστερό έγραψε το 2-1 στο 53'! Οι... ορέξεις του Ρόμπεν δεν σταματούσαν και κάθε φορά που έτρεχε στην επίθεση, προκαλούσε ταραχή στην ισπανική άμυνα που ευχόταν να... κάνει κάτι λάθος ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Ολλανδίας.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας στο 64ο λεπτό με τον Ντε Φρέιλ να κάνει το 3-1 με κοντινή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ στο δεύτερο δοκάρι, όμως, στη φάση υπάρχει φάουλ του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας, πράγμα που δεν είδε ποτέ ο ρέφερι και οι βοηθοί του, για να μετρήσει κανονικά το γκολ...Στο 67' το γκολ του Σίλβα δεν μέτρησε ποτέ με σωστή απόφαση για οφσάιντ και στο 74', ο Φαν Πέρσι, από τραγικό λάθος του Κασίγιας, με πλασέ σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, συνθλίβοντας τους Ισπανούς! Το πάρτι στις εξέδρες από τους Ολλανδούς οπαδούς γινόταν όλο και μεγαλύτερο, οι «φούριας ρόχας» δεν είχαν τρόπο και ψυχολογία για να αντιδράσουν και το μαρτύριό τους ολοκληρώθηκε στο 80ο λεπτό, με τον Ρόμπεν να... ξεφτιλίζει ολόκληρη αντίπαλη άμυνα για το τελικό 5-1.

Που κρίθηκε: Στη χαμένη ευκαιρία του Νταβίντ Σίλβα στο 42ο λεπτό, με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται απέναντι από τον Σίλενσεν και να προσπαθεί ανεπιτυχώς να τον «κρεμάσει» χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0 που θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Φαν Πέρσι ισοφάρισε 1-1 προτού έρθει η... ολλανδική καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο.

MVP: Στα.... δύο θα μοιραστούν τον τίτλο οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Αριέν Ρόμπεν. Πέτυχαν από δύο γκολ, ισοπέδωσαν την άμυνα των Ισπανών και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, από τη στιγμή που κανείς από τους «φούριας ρόχας» δεν μπορούσε να τους σταματήσει. Φοβερό το πρώτο γκολ του «RvP», μαγικά και τα δύο του άσου της Μπάγερν Μονάχου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Κασίγιας, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Σέρχιο Ράμος, Ζεράρ Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (78' Φάμπρεγας), Ντιέγκο Κόστα (63' Τόρες)

Ολλανδία: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φρέιλ (77' Βέλτμαν), Μάρτινς, Ιντί, Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Ντε Γκούζμαν (62' Βέιναλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79' Λενς)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ