Με το δεξί το Μεξικό στο Μουντιάλ: Νίκησε το Καμερούν και τη διαιτησία - iefimerida.gr

Με το δεξί το Μεξικό στο Μουντιάλ: Νίκησε το Καμερούν και τη διαιτησία

Με το δεξί το Μεξικό στο Μουντιάλ: Νίκησε το Καμερούν και τη διαιτησία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νίκησε τον αντίπαλο, αλλά και τα λανθασμένα σφυρίγματα! Η εθνική ομάδα του Μεξικού, με τέρμα του Περάλτα, επικράτησε με σκορ 1-0 της αντίστοιχης του Καμερούν και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.Σε δύο περιπτώσεις ο βοηθός Κλαβίχο ακύρωσε λανθασμένα ως οφ-σάιντ τα γκολ του Τζιοβάνι Ντος Άντος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Πλέον, το Μεξικό γίνεται το φαβορί τουλάχιστον για την κατάληψη της δεύτερης θέσης μιας και η Βραζιλία δείχνει έτοιμη να πάρει την πρωτιά.

Το ματς

Το Μεξικό θέλησε με το «καλημέρα» να δείξει ποιο είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Το κατάφερε, εν μέρει όμως. Και αυτό, διότι το τέρμα που σημείωσε ο Τζιοβάνι Ντος Άντος, λίγο μετά το δεκάλεπτο και έπειτα από σέντρα του Λαγιούν, ακύρωσε -λανθασμένα όπως φάνηκε από το ριπλέι- ο βοηθός. Η απόφαση αυτή, εκτός από μία τρόπον τινά βοήθεια, έδωσε και ώθηση στην ομάδα του Καμερούν. Καθώς μπόρεσαν να ισορροπήσουν το ματς, πήραν μέτρα στο γήπεδο, ενώ έχασαν και μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Σάμουελ Ετό δεν κατάφερε να ευστοχήσει από ευνοϊκή θέση δεχόμενος τη σέντρα του Εκοτό.

Ωστόσο, και πάλι η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα ήταν εκείνη που έδειχνε πως έχει το πλάνο για τη νίκη, αφού, πατώντας καλύτερα στο χορτάρι, διατηρούσε με άνεση την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και μπόρεσε να την μετουσιώσει σε τέρμα, αλλά για ακόμα μία φορά η προσπάθειά τους έπεσε πάνω στον βοηθό Κλαβίχο. Ο Κολομβιανός ακύρωσε -μόνος εκείνος μπορεί να εξηγήσει το γιατί- άλλο ένα γκολ του Ντος Άντος (κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ), και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όπως ακριβώς άρχισε το παιχνίδι, ξεκίνησε και το δεύτερο μισό του ματς. Οι παίκτες του Φόλκερ Φίνκε περίμεναν πίσω, έχοντας στόχο να βγάλουν κάποια αντεπίθεση και το Μεξικό ξανά στο προσκήνιο. Για αρχή, έριξαν μια προειδοποιητική βολή με τον Περάλτα να χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ωστόσο ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα (61') δεν αστόχησε. Εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ (σε σουτ του Ντος Άντος), έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μια λογική εξέλιξη βάσει της μέχρι τώρα εικόνας της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, οι Μεξικανοί προσπάθησαν να ρίξουν κάπως τον ρυθμό και να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ, από την άλλη, ούτε το Καμερούν έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει. Και αφού κάποιες, δίχως στρατηγική, προσπάθειες του Ετό και της παρέας δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη ροή του ματς, το τελικό σφύριγμα του Γουϊλμάρ Ρολντάν βρήκε τους παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα να παίρνουν τους τρεις βαθμούς και να συγκεντρώνουν πλέον πολλές πιθανότητες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Πού κρίθηκε: Ευτυχώς για το ίδιο το ποδόσφαιρο, το ματς έκρινε το τέρμα του Περάλτα στο 61ο λεπτό και όχι οι λανθασμένες αποφάσεις του βοηθού Κλαβίχο!

MVP: Αν και το γκολ του Περάλτα ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στο Μεξικό, ο(πιο ώριμος από ποτέ) Τζιοβάνι Ντος Άντος πραγματοποίησε μια απείρως μεστή εμφάνιση και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη αυτής της ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μεξικό(Μ.Χερέρα): Οτσόα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκεζ, Γκουαρδάδο (69' Φαμπιάν), Ντος Σάντος, Περάλτα.

Καμερούν(Φ. Φίνκε): Ιτάνζ, Ντζέγκουε (46'Νουνκέου), Σετζού, Ενκουλού, Ασού Εκοτό, Ενό, Σονγκ( 79' Γουεμπό), Εμπιά, Μουκάντζο, Ετό, Τσούπο Μότινγκ.

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντας Ντούνας (Νατάλ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλμαρ Ρολντάν (Κολομβία)

ΚΑΙΡΟΣ:26 Βαθμοί Κελσίου-85% Υγρασία

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ