Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους 10 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Η δημοσιογράφος τους περιοδικού Αν Αμπέλ, ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να αποκαλύψει το άλλο πρόσωπο της Αθήνας, πέρα από τις αρχαιότητες που σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένει άγνωστο ακόμη και για τους ίδιους τους Αθηναίους.

«Mπορεί να μην έχει την κουλ ατμόσφαιρα της Μπογκοτά ή του Βερολίνου ή τις υπέροχες λεωφόρους του Παρισιού ή της Μαδρίτης, ωστόσο, η Αθήνα έχει μια δικιά της, μοναδική γοητεία. Και δεν είναι μόνο τα ιστορικά μνημεία», γράφει η Αμπέλ.

Οι 10 λόγοι που η πόλη αποτελεί κάτι περισσότερο από το σημείο εκκίνησης για τις διακοπές στα νησιά του Αιγαίου είναι οι εξής:

  • Το καινούργιο NEW Hotel, στην Πλάκα
Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα 79 του δωμάτια «λούζονται» με άπλετο φυσικό φως που τα κάνει να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερα, ενώ σύμφωνα με την ρεπόρτερ του Forbes σερβίρει το καλύτερο πρωινό στην πόλη.

  • Η ζωή στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Η μικρή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας με τις πολλές καφετέριες και μπαρ, όπου μπορεί να βρεις κανείς τα πάντα. Ακόμα και μεξικάνικες φαλάφελ.

  • Το κρασί στο «Ετερόκλητο»
Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το κομψό wine bar στο κέντρο της Αθήνας ειδικεύεται στα ελληνικά κρασιά. Οι ιδιοκτήτες του είναι πάντα πρόθυμοι να σας εξηγήσουν ό,τι θέλετε γύρω από το κρασί.

  • Το κοκτέιλ μπαρ 360° και το TAF στο Μοναστηράκι 

Για δροσερό φραπέ που ξεδιψούν από την ζέστη της πόλης. Γεμάτο με ανθρώπους που έχουν ζωηρούς διαλόγους και δεν κάθονται κολημμένοι πάνω από τα laptops τους. .

  • Τα θαλασσινά στο εστιατόριο του «Παπαδάκη»

Στον «Παπαδάκη» στο Κολωνάκι θα συναντήσετε την διάσημη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχει μαγειρέψει για μεγάλα ονόματα όπως είναι η Κάρλα Μπρούνι και ο Πιρς Μπρόσναν. Η σεφ χειρίζεται εξαιρετικά τα θαλασσινά και φτιάχνει υπέροχα παραδοσιακά πιάτα όπως χταπόδι με μέλι και vinsanto.

  • Τα showrooms

Εκεί οι τουρίστες θα βρουν διάφορα προϊόντα από ποτήρια μέχρι τσάντες, που στην κατασκευή τους οι Ελληνες έχουν συνδυάσει το παρελθόν τους με το παρόν.

  • Το  φαγητό στο «Μελίλωτο».

Ενα μαγαζί που άρχισε σαν καφετέρια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για να εξελιχθεί σε εστιατόριο με σπιτικό ελληνικό φαγητό. Είναι τέλειο για γρήγορο φαγητό.

  • Η θεά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»
Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Διαθέτει 320 παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τιμές που αρχίζουν από 260 ευρώ. Το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου είναι η μοναδική θέα που προσφέρει στον βράχο της Ακρόπολης, τόσο από τα δωμάτια των επάνω ορόφων, όσο και από το Roof Garden.


  • Διασκέδαση στο Island
Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Forbes: 10 λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το «Island» στην παραλιακή βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης και είναι ανοιχτό για «νωχελικά» γεύματα και βραδινά δείπνα, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα, αλλά και νόστιμο σούσι. Η θέα του προς το Σαρωνικό κόλπο είναι εκθαμβωτική, αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο αξίζει τον κόπο κάποιος να πάει στο Island είναι για να γίνει ένα με ανθρώπους που λικνίζονται στους ρυθμούς της μουσικής.

  • Tο Dopios

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κοινότητα που έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα Ελλήνων και μη που ζούνε και εργάζονται στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για μια κοινότητα χρηστών από όλο τον κόσμο, που συνδέει ταξιδιώτες με ντόπιους. Ο κάθε ντόπιος έχει ένα προφίλ στο dopios.com όπου παρουσιάζει τι μπορεί να προσφέρει. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης θα ζήσει μια ξεχωριστή και διασκεδαστική εμπειρία που μόνος ένας ντόπιος μπορεί να του προσφέρει.

















Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ