Ο κωμικός και ο πολιτικός: Συμμαχία του ιταλού Μπέπε Γκρίλο και του βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ στην Ευρωβουλή - iefimerida.gr

Ο κωμικός και ο πολιτικός: Συμμαχία του ιταλού Μπέπε Γκρίλο και του βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ στην Ευρωβουλή

Συμμαχία του ιταλού Μπέμπε Γκρίλο και του βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ στην Ευρωβουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H συνεργασία του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο και του βρετανού πολιτικού Νάιτζελ Φάρατζ στην Ευρωβουλή είναι γεγονός. Έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Γκρίλο σε διαδικτυακό δημοψήφισμα.

Ο ιταλός κωμικός και αρχηγός του κινήματος πέταξε το μπαλάκι στους ψηφοφόρους του για να αποφασίσουν αυτοί το κόμμα με το οποίο θα συνεργαστούν στο Στρασβούργο. Και η ηλεκτρονική κάλπη, η οποία «στήθηκε» στο προσωπικό ιστολόγιο του Μπέπε Γκρίλο, έβγαλε το βρετανικό ευρωσκεπτικιστικό και ξενοφοβικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Φάρατζ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δώθηκαν στη δημοσιότητα, η πρόταση για συνεργασία με την ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας (EFD) εξασφάλισε 23.121 ψήφους σε σύνολο 29.584. Οι άλλες δυο εναλλακτικές ήταν εκείνες της συντηρητικής ομάδας Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) υπό το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας και αυτής των ανένταχτων. Στις δυνατότητες επιλογής δεν συμπεριλαμβανόταν η ομάδα των Πράσινων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA), κάτι που υπογραμμίσθηκε με έμφαση από αρκετούς απογοητευμένους οπαδούς του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Βουλευτές του Γκρίλο, όπως ο Μάνλιο Ντι Στέφανο, δήλωσαν ότι «οι Πράσινοι δεν δέχθηκαν ούτε να οργανωθεί συνάντηση για να συζητηθεί τυχόν συμμαχία». Οι ιταλοί Πράσινοι όμως διαμέσου του Άντζελο Μπονέλι έκαναν γνωστό ότι «κάτι τέτοιο δεν αληθεύει» και πως «από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είχαν ζητηθεί κάποιες εγγυήσεις και μια σαφέστερη στάση απέναντι στον Φάρατζ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ