Η Νέα Υόρκη υποκλίνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις -Εντονο ενδιαφέρον από αμερικανικά funds - iefimerida.gr

Η Νέα Υόρκη υποκλίνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις -Εντονο ενδιαφέρον από αμερικανικά funds

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αίσθηση υπάρχει εδώ και καιρό, όμως, τώρα διαφαίνεται έμπρακτα το ενδιαφέρον των ξένων funds για τις ελληνικές επιχειρήσεις πρώτης γραμμής.

Με αφορμή το 3ο Ελληνικό Επενδυτικό Forum που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και με την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων μεγάλης δυναμικής, γίνεται φανερό πως ειδικά τα αμερικανικά funds βλέπουν με... άλλο μάτι πλέον την πιθανότητα να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει και το Capital.gr τα περισσότερα ραντεβού έχουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αλλά και η Αττικής, οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου (Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακής), η Intralot, ο Τιτάνας αλλά και ο ΟΠΑΠ. Από τις μικρότερες σε μέγεθος εταιρείες που συμμετέχουν, αρκετά ραντεβού είχαν επίσης το Πλαίσιο, η Σαράντης, τα Πλαστικά Θράκης, η Lamda Development και τα Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ειδικά για τις τράπεζες το ενδιαφέρον είναι εύλογα μεγάλο, λόγω της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησής τους κατά 8,3 δισ. ευρώ που άνοιξε την πόρτα εισόδου σε ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια, αλλά και επειδή οι επιδόσεις και οι προβλέψεις τους αποτελούν «δείκτη» για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Οι διοργανωτές μιλούν για συμμετοχές ρεκόρ που αντανακλούν το αυξημένο ενδιαφέρον της μεγαλύτερης επενδυτικής κοινότητας παγκοσμίως για την Ελλάδα, ενώ «πρωτοφανής» χαρακτηρίζεται και η προσέλευση οικονομικών παραγόντων και επενδυτών στο χθεσινό συνέδριο. Πλέον το μεγάλο στοίχημα ειδικά για τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για να διαφημίσουν τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές τους, είναι να μετατρέψουν σε πράξη το θεωρητικό ενδιαφέρον των Αμερικάνων επενδυτών, και να επιστρέψουν στην Ελλάδα με τις βαλίτσες τους «γεμάτες λεφτά» από μελλοντικές συμφωνίες άντλησης κεφαλαίων, πώλησης πακέτων μετοχών ή επιχειρηματικών συνεργασιών.

Στο φετινό Ελληνικό Επενδυτικό Forum συμμετέχουν πάνω από 150 fund managers, με όλα τα ηχηρά ονόματα πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, να δίνουν «το παρών».
Μεγάλος απών από το φετινό roadshow στη Νέα Υόρκη είναι το ΤΑΪΠΕΔ καθώς ενώ συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό πρόγραμμα, τελικά κανείς εκπρόσωπός του δεν παρίσταται. Επισήμως η απουσία του επικεφαλής του Ταμείου, Γιάννη Εμίρη, αποδίδεται σε λόγους υγείας,.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ