Λοβέρδος-Μητσοτάκης συγκρούονται για τη διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Λοβέρδος-Μητσοτάκης συγκρούονται για τη διαθεσιμότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί η διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ έγινε η αφορμή για την πρώτη διαφωνία στους κόλπους της νέας κυβέρνησης, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει διαφορετική άποψη από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθεί να βρει τη χρυσή τομή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 (από σύνολο 1.136), ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος – νέος υπουργός Παιδείας- ζητεί σύμφωνα με την Καθημερινή πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, ενώ η διάσταση απόψεών τους θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να επιλυθεί ακόμη και εντός της ημέρας το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ