Πόσο στοιχίζει μία γυναίκα; -Στη Νιγηρία έφτιαξαν την πιο κακόγουστη εφαρμογή: Κοστολογεί τις νύφες - iefimerida.gr

Πόσο στοιχίζει μία γυναίκα; -Στη Νιγηρία έφτιαξαν την πιο κακόγουστη εφαρμογή: Κοστολογεί τις νύφες

Πόσο στοιχίζει μία γυναίκα; -Στη Νιγηρία έφτιαξαν την πιο κακόγουστη εφαρμογή: Κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2014, υπάρχουν ακόμη πολλές χώρες στον πλανήτη στις οποίες μία γυναίκα «πουλιέται» σαν ένα κομμάτι κρέας, όταν πρόκειται να παντρευτεί. Παρότι η «αγοραπωλησία» χάνεται στους αιώνες μίας παράδοσης στην οποία τα θηλυκά δεν έχουν δικαιώματα, τώρα υποστηρίζεται και από κάτι εντελώς σύγχρονο. Μία εφαρμογή για κινητά.

Η πιο τραγική από τα πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν φτιάχτηκε στη Νιγηρία. Το «Bride Price» είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Κοστολογεί την τιμή μίας νύφης, χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση χαρακτηριστικά της γυναίκας, όπως το ύψος, το βάρος, το χρώμα του δέρματος και το σχήμα των ποδιών.

Η Νιγηρία είναι μία από τις χώρες στις οποίες ο γαμπρός δίνει στους γονείς της νύφης ένα ποσό την ημέρα του γάμου. Η δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής υποτίθεται πως έγινε με χιούμορ, αλλά- όπως αναμενόταν- δεν γέλασαν πολλοί με αυτό. Πέρα από το γεγονός ότι παρουσιάζει με απαράδεκτο τρόπο τη γυναίκα ως προϊόν προς πώληση, έχει και ρατσιστικές προεκτάσεις, αφού για παράδειγμα μία νύφη με πιο σκούρο χρώμα δέρματος κοστολογείται με χαμηλότερη τιμή.

Πόσο στοιχίζει μία γυναίκα; -Στη Νιγηρία έφτιαξαν την πιο κακόγουστη εφαρμογή: Κοστολογεί τις νύφες | iefimerida.gr 0
Πόσο στοιχίζει μία γυναίκα; -Στη Νιγηρία έφτιαξαν την πιο κακόγουστη εφαρμογή: Κοστολογεί τις νύφες | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις νύφη Νιγηρία εφαρμογή τιμή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ