Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Στιβ Μάλκιν η σκληρή δουλειά δεν είναι ξένη. Από το East Sussex, όπου βρέθηκε για να ξεγεννήσει τις προβατίνες του, έτρεξε για να προλάβει το τρένο των 7.30 για Λονδίνο και να επιστρέψει στο γραφείο του.

Δεν πρόκειται για συντακτικό λάθος, όντως ο συγκεκριμένος Βρετανός, όπως γράφει το BBC, ζει μια διπλή επαγγελματική -και όχι μόνο- ζωή. Είναι και επιχειρηματίας και κτηνοτρόφος μοιράζοντας την ημέρα και τα ενδιαφέροντά του στα δύο.

Το πώς καταφέρει και... παντρεύει αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα είναι απορίας άξιον, αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται να νοιάζεται: «Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πετάξω το κοστούμι μου μακριά, να βγω στον κήπο, να πάρω ένα φλιτζάνι τσάι, και να σταθώ εκεί για 10 λεπτά. Εχω άμεση σχέση με τη φύση».

Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Επιπλέον τον ανακουφίζει η διαδρομή με το τρένο καθώς φεύγει από το γραφείο και μεταβαίνει στο αγρόκτημά του. Από εκεί το σημείο και μετά ούτε το κινητό του υπάρχει, ούτε μπαίνει στο κομπιούτερ του για να δει τα μέιλ του.

Ο 48χρονος ασχολούνταν για χρόνια με τις δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν άντεξε. «Ένα βράδυ είπα πως δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Δούλευα για την προώθηση προϊόντων που κατέληγαν σε χώρους υγιειονομικής ταφής».

Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Έτσι, μαζί με τη γυναίκα του, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να ασχοληθούν ενεργά με τη γεωργία και να αναθρέψουν τους τρεις γιους τους κοντά στη φύση.

Σήμερα είναι ένας από τους πολλούς μικροκαλλιεργητές οι οποίοι συνδυάζουν τις πιέσεις της εργασίας σε μια μεγάλη πόλη, με τη σκληρή δουλειά και την ηρεμία που προσφέρει η ύπαιθρος.

Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η οικογένεια έχει τα πάντα: από χοίρους, πρόβατα και πάπιες, μέχρι κρεμμύδια και φρούτα. Επιπλέον εκμεταλλεύεται το κρέας των ζώων και είναι σε θέση να φτιάξει τα δικά της λουκάνικα και μπέικον.

Βέβαια, τώρα μοιάζουν όλα ειδυλλιακά, αλλά στην αρχή πολλά πράγματα δεν ήξεραν. Οπως επί παραδείγματι το κούρεμα των προβάτων. Οπως λέει ο Μάλκιν, «εκείνη την περίοδο έβρεχε συνέχεια και μετά έπεσε και χιόνι, έτσι για να καταλάβετε τι περνούν οι αγρότες.

Ζήτησε βοήθεια από τους μικρούς καλλιεργητές της περιοχής, αλλά και μέσω του Google για να καταφέρει να βρει μικρές καθημερινές λύσεις στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προβλήματά του.

Τώρα πλέον είναι μέλος του μικρού Shepherds Club, το οποίο υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες των κοπαδιών μικρής κλίμακας και έχει περίπου 250 μέλη, κυρίως της περιοχής του Σάσσεξ. Πολλοί από αυτούς τους... χομπίστες είναι συνταξιούχοι, αλλά και κάμποσοι σαν τον Μάλκιν που συνδυάζουν τη ζωή στην πόλη με την εργασία στην ύπαιθρο.

Η εναλλακτική ζωή ενός Βρετανού: Το πρωί είναι γιάπης, το απόγευμα γίνεται αγρότης [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Ο κ. Mάλκιν σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης που προωθεί την αειφορία. Οι φίλοι τους τούς συγκρίνουν με το τηλεοπτικό ζευγάρι Τομ και Μπάρμπαρα της δεκαετίας του 70 (η σειρά λεγόταν The Good Life).

Δεν τον νοιάζουν τα πειράγματα, αντιθέτως λέει πως κι αυτά είναι ένα ακόμα κλισέ. Από την άλλη, όμως, δεν συγκρίνει με τίποτα τη συγκίνηση που λαμβάνει όταν είναι παρών στη γέννηση ενός προβάτου ή όταν έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση.

Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να του προσφέρει η άνετη ζωή της πόλης και το μοντέρνο γραφείο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο BBC κτηνοτρόφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ