Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες]

Η απίστευτη ζωή του δημιουργού της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι και το ιδιόκτητο νησί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περίπτωση του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή. Από την ίδρυση της δισκογραφικής εταιρείας Virgin τη δεκαετία του 1970, έχει πλέον πάνω από 400 επιχειρήσεις, εξερευνώντας σχεδόν κάθε είδος βιομηχανίας που θα μπορούσατε να φανταστείτε: αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, ακόμα και διαστημικό τουρισμό.

Με εκτιμώμενη καθαρή αξία των 5.000.000.000 δολαρίων, ο σερ Μράνσον είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Από τα έξαλλα πάρτι με γυμνά μοντέλα μέχρι την κατάρριψη παγκόσμιων ριψοκίνδυνων ρεκόρ, ο θεότρελος Βρετανός επιχειρηματίας περνάει πάντα στο επόμενο επίπεδο.

Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1950 στο Μπλακμπεθ του Λονδίνου. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος, αλλά η οικογένειά τους δεν ήταν πλούσια και αγωνίστηκαν για να τα βγάλουν πέρα. Ως νέος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη δυσλεξία και είχε πολύ κακές επιδόσεις στο σχολείο. Ενας καθηγητής του είπε κάποτε ότι είτε θα καταλήξει στη φυλακή ή θα γίνει εκατομμυριούχος.

Το πρώτο επιχειρηματικό του σχέδιο ήταν ένα περιοδικό με τίτλο «Student», το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου 1968, όταν ο Μπράνσον ήταν ακόμα έφηβος.

Αρχισε να πουλάει δίσκους δι 'αλληλογραφίας το 1970. Η επιχείρηση αργότερα μεταφέρθηκε σε κανονικό κατάστημα, το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα στούντιο ηχογράφησης και τελικά έγινε η Virgin Records.

Η Virgin Records ήταν μια τεράστια επιτυχία, με υψηλού προφίλ καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones και οι Sex Pistols, να κάνουν τον Μπράνσον εκατομμυριούχο από την ηλικία των 23.

Παντρεύτηκε την Τζοάν Τέμπλεμαν στο ιδιόκτητο νησί του το 1989 και πριν από την τελετή έκανε εντυπωσιακή είσοδο με ελικόπτερο. Το 2000, χρίστηκε ιππότης από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο προς τιμήν των υπηρεσιών του προς την επιχειρηματικότητα.

Ο Μπράνσον είναι επίσης γνωστός για τα απίστευτα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα του: Το 2007, πήδηξε από την κορυφή του Palms Casino στο Λας Βέγκας για να γιορτάσει την εναρκτήρια πτήση της Virgin America. Το 2012, χόρεψε με μαζορέτες για να δώσει το έναυσμα για την υπηρεσία cross-country της εταιρείας από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο.

Επίσης κρατάει πάντα το λόγο του ακόμα κι όταν χάνει στοιχήματα και μία φορά ταξίδεψε αεροπορικώς ντυμένος τραβεστί από το Περθ της Αυστραλίας στο Κουάλα Λουμπούρ, της Μαλαισίας, αφού έχει χάσει ένα στοίχημα για αγώνα της Φόρμουλα 1 από τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Air Asia, Τόνι Φερνάντες.

Τα δύο παιδιά του είναι από τα σημαντικότερα πρόσωπα για την κοινωνική σκηνή του Λονδίνου. Ο γιος του Σαμ παντρεύτηκε την Ισαβέλα Καλθροπ σε έναν «σχεδόν βασιλικό γάμο» το 2013. Η Κάλθροπ έβγαινε παλιά με τον Πρίγκιπα Γούλιαμ πριν παντρευτεί την Μίντλετον, ενώ η ετεροθαλής αδελφή της Κρεσίντα Μπόνας είναι η πρώην σύντροφος του Πρίγκιπα Χάρι.

Οσο για την κόρη του Μπράνσον, παντρεύτηκε τον Φρέντι Αντριους σε μια λαμπερή τελετή στο Necker Island, το ιδιωτικό νησί της οικογένειας στην Καραϊβική.

Το 74 στρεμμάτων Necker Island είναι πλέον η μόνιμη κατοικία τους. Αν και κάποιοι τον επέκριναν για την κίνηση, λέγοντας ότι έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο για φορολογικούς λόγους, λέει ότι απλώς αγαπάει πραγματικά τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. «Έχω το γραφείο μου εδώ και είναι εύκολο να προσελκύω τους ανθρώπους να έρχονται από όλο τον κόσμο σε αυτό τον τροπικό παράδεισο» είχε δηλώσει στο Βρετανικό περιοδικό Hello! Το 2013.

Οταν ο Μπράνσον αγόρασε το Necker Island στη δεκαετία του 1970, πλήρωσε μόνο 180.000 δολάρια για αυτό. Χρειάστηκε πέντε χρόνια και 10.000.000 δολάρια για να κατασκευάσει το νησί θέρετρο και πλέον το νησί αξίζει περίπου 60.000.000 δολάρια από το 2006.

Το πολυτελές θέρετρο στο Necker Island μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 30 άτομα και έξι παιδιά. Ολόκληρο το νησί μπορεί να ενοικιαστεί για 60.000 δολάρια τη νύχτα.

Το Kitesurfing είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ του Μπράνσον. Μάλιστα το 2013 οργάνωσε Kitesurfing Armada, και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο αριθμό kitesurfers σε διοργάνωση. Είναι επίσης ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε με Kitesurf τη Μάγχη, ένας άθλος που ολοκληρώθηκε το 2012, στην ηλικία των 61.

Σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές του, ο Μπράνσον εμφανίστηκε να κάνει kitesurfing με ένα γυμνό μοντέλο στην πλάτη του. Η σύζυγός του φέρεται να χαρακτήρισε τη συμπεριφορά αυτή ως «τυπικός Ρίτσαρντ».

Ωστόσο γενικά λατρεύει να σπάει ρεκόρ: Το 1987, διέσχισε τον Ατλαντικό με το Virgin Atlantic Flyer και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε ωκεανό με ένα αερόστατο ζεστού αέρα. Το 1991 διέσχισε και τον Ειρηνικό, ενώ το 2010, έτρεξε το Μαραθώνιο του Λονδίνου σε 5 ώρες και 2 λεπτά φορώντας φτερά πεταλούδας.

Το 2011, εγκαινίασε την Virgin Oceanic χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις σε ανεξερεύνητα σημεία του ωκεανού. Το επόμενο εγχείρημα του θα είναι στο διάστημα, με την πρώτη εμπορική πτήση SpaceShipTwo της Virgin Galactic που θα λάβει χώρα αυτό το φθινόπωρο.

Επίσης κατέχει αμέτρητα πολυτελή θέρετρα και επιθυμεί να επεκτείνει τα Virgin Hotels στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Νάσβιλ, και τη Silicon Valley.

Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η απίστευτη ζωή του ιδρυτή της Virgin: Τα έξαλλα πάρτι, το ιδιόκτητο νησί και τα διαστημικά ταξίδια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία πάρτι Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ