Που είναι ο Καντάφι; - iefimerida.gr

Που είναι ο Καντάφι;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μάχες στην Τρίπολη έχουν περιοριστεί σε λίγους θύλακες αντίστασης και γύρω από το συγκρότημα κατοικιών του Καντάφι, στη συνοικία Μπαμπ αλ Αζιζία, καθώς η πόλη βρίσκεται πλέον στα χέρια των εξεγερμένων. Οι αντάρτες πλέον αναζητούν τον Συνταγματάρχη Καντάφι, του οποίου όμως αγνοείται η τύχη. Την ίδια ώρα, η κρατική τηλεόραση έχει σιγήσει και κανείς δεν ξέρει αν ο Καντάφι βρίσκεται στην οικία του ή αν έχει διαφύγει.

Τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου μεταβαίνουν στην Τρίπολη, για να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Άμπντουλ Τζαλίλ, εξέφρασε την "ελπίδα" ο Καντάφι "να είναι ακόμα ζωντανός", καθώς μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην Τρίπολη.

Εκπρόσωπός του Εθνικού Συμβουλίου στην Τρίπολη, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται μόλις μισό χιλιόμετρο από το αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξεγερμένοι θα θέσουν τη λιβυκή πρωτεύουσα υπό τον πλήρη έλεγχό τους σε 15 ώρες.

Εχει διαφύγει στο εξωτερικό;

Διεθνή μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μουαμάρ Καντάφι έχει διαφύγει στο εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τους τρεις γιούς του, Μοχάμεντ, Σαίφ και Σαάντι που έχουν συλληφθεί από τους εξεγερμένους. Μάλιστα, τα διεθνή μέσα σημειώνουν ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την παράδοση του Σαίφ, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εις βάρος του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντι Κάμερον, δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Καντάφι. Οι τελευταίες ενδείξεις για την θέση του Συνταγματάρχη, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ήταν τα απεγνωσμένα ραδιοφωνικά μηνύματα όπου καλούσε τις γυναίκες της Τρίπολης να ...αμυνθούν.

Ο Λίβυος πρωθυπουργός του Καντάφι, Αλ Μαχμούντι, καθώς και διευθυντής της τηλεόρασης, Αμπντάλα Μανσούρ, έχουν διαφύγει και βρίσκονται σε νησί της Τυνησίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ