Η Ελλάδα διχάζει ξανά το ΔΝΤ -«Η Τρόικα προσπαθεί να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό», λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος - iefimerida.gr

Η Ελλάδα διχάζει ξανά το ΔΝΤ -«Η Τρόικα προσπαθεί να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό», λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος

Η Ελλάδα διχάζει ξανά το ΔΝΤ -«Η Τρόικα προσπαθεί να διοικήσει τη χώρα από το εξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικριτικός απέναντι στα όσα εφαρμόζονται σχετικά με την Ελλάδα από την Τρόικα εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα. Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ υποστήριξε ότι η Τρόικα θέλει να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό και προειδοποίησε ότι αυτό δεν έχει προοπτικές επιτυχίας.

«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Πρόκειται για τον ίδιο που τον περασμένο Αύγουστο είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα.

Στη δήλωσή του ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα σημειώνει ότι η Ελλάδα φαίνεται να είναι θύμα της γερμανικής λιτότητας. «Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η Τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος.

Αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην Αθήνα έχει βελτιωθεί λίγο, επισήμανε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία. «Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», ανέφερε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο «στο πολύ αισιόδοξο σενάριο» της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ