Τετ α τετ Τσίπρα με Ντράγκι: Θέμα Στουρνάρα αναμένεται να βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Τετ α τετ Τσίπρα με Ντράγκι: Θέμα Στουρνάρα αναμένεται να βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τετ α τετ Τσίπρα με Ντράγκι: Θέμα Στουρνάρα αναμένεται να βάλει ο πρόεδρος του Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τετ α τετ με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας, συνάντηση που έρχεται να «κουμπώσει» με τον επικείμενο διορισμό του νέου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.Στην Κουμουνδούρου κρατούν ακόμα και τώρα άγνωστες τις λεπτομέρειες του εν λόγω ταξιδιού, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται θα δώσει του στίγμα του αναπτύσσοντας στον «Super Μάριο» την επιχειρηματολογία του «κατά» της πιθανής τοποθέτησης Στουρνάρα στο εν λόγω νευραλγικό πόστο, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασής του από μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η επιλογή του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών στη συγκεκριμένη θέση δε δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, ειδικά αν αυτή είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η μετεκλογική συνέντευξη Τσίπρα στη γαλλική Le Monde, όπου και σημείωνε ότι «ο κ. Στουρνάρας εκτελεί τις εντολές Σόιμπλε και θα βραχυκυκλώσει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας».

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάριο Ντράγκι είχαν συναντηθεί στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη εκεί για να συναντηθεί με τον Γεργκ Ασμουσεν.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ το απόγευμα της Τρίτης στην Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ