1o Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας - iefimerida.gr

1o Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να άργησε πολύ, αλλά επιτέλους είναι γεγονός. Η Αθήνα, η πόλη που γέννησε το αρχαίο δράμα δημιουργεί το πρώτο φεστιβάλ αρχαίου δράματος που θα ξεκινήσει τον κύκλο των εκδηλώσεών του την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που θέλει να συνδέσει τους τραγικούς μύθους με τα μεγάλα ερωτήματα του σήμερα γύρω από τη βία, το φόβο, τους θεσμούς και τη δημοκρατία, συμβάλλοντας έτσι σε ένα σύγχρονο προβληματισμό και παράλληλα να αναδείξει την κλασσική διαλεκτική σκέψη, να προβάλει το ψυχικό σθένος και την δύναμη του ανθρώπου.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX, ενώ παράλληλα με τις κυρίως εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υπάρχουν παραστάσεις από δραματικές σχολές, καθώς και παραστάσεις και happenings στους δρόμους της Αθήνας. Μεταξύ άλλων θα γίνει και μια σειρά προβολών στην Ταινιοθήκη, με ταινίες με θέματα από τις αρχαίες τραγωδίες όπως η Μήδεια του Φον Τρίερ, η Φαίδρα του Ντασέν, ο Αγαμέμνων του Στάιν κ.ά., αλλά και προβολές κινηματογραφημένων παραστάσεων

Με το Φεστιβάλ συνεργάζεται και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνοντας παραστάσεις από Μαθητικούς Θιάσους καθώς και σεμινάριο-συζήτηση με τους μαθητές.

Παράλληλα ο Πολιτισμικός Οργανισμός στοχεύοντας πάντα στο να κάνει τον πολιτισμό κτήμα όλων των κατοίκων της πόλης και οι παραστάσεις να είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, παρουσιάζει τις εκδηλώσεις στο Θέατρο του Αττικού Άλσους με το συμβολικό εισιτήριο των 10€, ενώ οι θίασοι που συνεργάζονται με το Φεστιβάλ, το Εθνικό Θέατρο και η Θεατρική Διαδρομή, ορίζουν οι ίδιοι το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων και το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ