«Οι συμφωνίες για εγγυήσεις θα σας φέρνουν πιο κοντά στη χρεοκοπία» - iefimerida.gr

«Οι συμφωνίες για εγγυήσεις θα σας φέρνουν πιο κοντά στη χρεοκοπία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που θα της δώσουν, θα είναι αρνητική για το αξιόχρεο της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης που έχουν προβλήματα, ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Ο οίκος αναμένει ότι η Ευρωζώνη τελικά θα απορρίψει τη σχετική συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα. Όπως μεταδίδει το Ρόιτερ, ο οίκος Moody's ανέφερε ότι τέτοιες συμφωνίες δείχνουν μία έλλειψη βούλησης σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες θέτουν μεγαλύτερη πίεση στη Γερμανία και τη Γαλλία να πάρουν ισχυρότερα μέτρα για να στηρίξουν το ευρώ.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι η επιδίωξη τέτοιων συμφωνιών μπορεί να καθυστερήσει την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και να απειλήσει να προκαλέσει μία στάση πληρωμών για το χρέος της. Ο οίκος προσθέτει ότι μία γρήγορη επέκταση των συμφωνιών για εγγυήσεις θα περιορίσει επίσης της διαθεσιμότητα των κεφαλαίων για μελλοντικά προγράμματα διάσωσης και ότι για τους λόγους αυτούς αναμένει από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης να απορρίψουν τη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ