Προσπάθησαν να καταλάβουν και δεύτερο δεξαμενόπλοιο - iefimerida.gr

Προσπάθησαν να καταλάβουν και δεύτερο δεξαμενόπλοιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απετράπη απόπειρα πειρατών να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο κοντά στο λιμάνι Σαλάλεχ του Ομάν χθες Κυριακή, μια ημέρα αφότου ένα άλλο δεξαμενόπλοιο υπέστη πειρατεία και το πλήρωμά του αιχμαλωτίστηκε σχεδόν μπροστά στα μάτια της ακτοφυλακής της χώρας.

"Πειρατές με ένα πλεούμενο (τύπου) σκιφ καταδίωξαν και πυροβόλησαν ένα χημικό δεξαμενόπλοιο", σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Γραφείου Ναυσιπλοΐας (IMB). "Οι πειρατές έκαναν πολλές απόπειρες να επιβιβαστούν στο δεξαμενόπλοιο και εν τέλει εγκατέλειψαν την επίθεση λόγω των ελιγμών αποφυγής που έκανε το δεξαμενόπλοιο".

Το Σάββατο πειρατές κατάφεραν να καταλάβουν το άδειο δεξαμενόπλοιο MV Fairchem Bogey ενώ αυτό βρισκόταν αγκυροβολημένο στον Κόλπο του Άντεν, αιχμαλωτίζοντας τους 21 ινδούς που αποτελούν το πλήρωμά του και κατευθύνοντάς το προς νότον και την Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η εταιρία Anglo Eastern Ship Management, η οποία εδρεύει στο Μουμπάι της Ινδίας.

"Μπορούμε πλέον να επιβεβαιώσουμε ότι το Fairchem Bogey βρίσκεται σε σομαλικά ύδατα", ανέφερε η εταιρία.

"Ο καπετάνιος ήλθε σε επαφή μαζί μας, επαναβεβαιώνοντας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές. Αναμένουμε να κάνουμε την πρώτη επαφή με τους πειρατές".

Σύμφωνα με την εταιρία, το λιμενικό του Ομάν προσέγγισε το πλοίο λίγο αφότου καταλήφθηκε ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι, αλλά υποχώρησε όταν οι πειρατές απείλησαν να βλάψουν το πλήρωμά του.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε ένοπλους φρουρούς όταν απέπλευσε με προορισμό το σαουδαραβικό λιμάνι αλ Τζουμπέιλ την 18η Αυγούστου, ήταν απροστάτευτο όταν καταλήφθηκε την 21η Αυγούστου, καθώς είχε αφήσει τους φρουρούς στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, την 10η Αυγούστου, διευκρίνισε η εταιρία.

Δεκάδες δεξαμενόπλοια έχουν δεχθεί επιθέσεις στον Κόλπο του Άντεν, όπου οι πειρατές επιδιώκουν να αποσπούν λύτρα μεγάλης αξίας για να απελευθερώσουν τα σκάφη, τα πληρώματά τους και τα πολύτιμα φορτία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ