Πώς το μακιγιάζ επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς το μακιγιάζ επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ενδιαφέρον πείραμα έκανε μια νεαρή φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, θέλοντας να διαπιστώσει αν η ποσότητα του μέικ- απ που φοράει μια γυναίκα στο πρόσωπό της επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί της. Τα ευρήματα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Η 21 ετών Μπρίντον Πάρκερ αποφάσισε στη διάρκεια μια εβδομάδας να πάει στη σχολή της με τρία διαφορετικά μακιγιάζ και να καταγράψει τις αντιδράσεις των συμφοιτητών της. Το έναυσμα γι αυτό το κοινωνικό πείραμα τής έδωσε η συνεχής κριτική που ασκούν οι συνομίληκοί της- η γενιάς των selfie όπως τους αποκαλεί- στους γύρω για την εμφάνισή τους.

Η Πάρκερ ανέβασε τις φωτογραφίες από τις μεταμορφώσεις της στο instagram και το twitter. Ποντάροντας στο γεγονός ότι η ίδια είναι «ανοιχτός» άνθρωπος, ήταν σίγουρη ότι οι φίλοι και οι γνωστοί της δεν θα είχαν πρόβλημα να εκφραστούν ελεύθερα και να κάνουν σχόλια για την εικόνα της.

Τη Δευτέρα πήγε στο πανεπιστήμιο εντελώς άβαφη, ενώ συνήθως φοράει κονσίλερ κάτω από τα μάτια για καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Δεν της προκάλεσαν έκπληξη, λοιπόν, σχόλια του τύπου «πρέπει να πέρασες ένα κουραστικό Σαββατοκύριακο», ενώ μάλιστα κάποιος συμφοιτητής της την πλησίασε και της έδωσε έναν καφέ τονίζοντας «νομίζω ότι πραγματικά τον χρειάζεσαι».

Πώς το μακιγιάζ επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τη δεύτερη ημέρα του πειράματος έκανε ένα «φυσικό» μακιγιάζ. Πούδρα, κονσίλερ, μολύβι και μάσκαρα στα μάτια, λίγο ρουζ στα μάγουλα και στα χείλη ένα απαλό lip balm. Οι αντιδράσεις για την εμφάνισή της εκείνη τη μέρα ήταν θετικότερες, αν και οι περισσότερες φιλοφρονήσεις ήρθαν από κορίτσια. «Είσαι πολύ όμορφη σήμερα» της έλεγαν, ενώ κάποιες τη ρώτησαν τι μάρκα μάσκαρα χρησιμοποιεί.

Πώς το μακιγιάζ επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Την τρίτη και τελευταία μέρα του πειράματος βάφτηκε έντονα και πήγε στη σχολή της. Εκείνη τη μέρα άκουσε πολλά επιφωνήματα θαυμασμού, αλλά και σχόλια και υπονοούμενα ότι ετοιμαζόταν για κάποιο μεγάλο γεγονός ή τη ρωτούσαν αν επρόκειτο να παίξει στο θεατρικό του πανεπιστημίου.

Πώς το μακιγιάζ επηρεάζει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί μας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Με το πείραμά της η Πάρκερ διαπίστωσε ότι όντως η συμπεριφορά των άλλων απέναντί της διαφοροποιείται ανάλογα με το πόσο όμορφο βλέπουν το πρόσωπό της. Αποφάσισε, ωστόσο, να αφήσει αυτό να επηρεάσει τη γνώμη που είχε η ίδια για την εικόνα της. Όπως επισημαίνει «αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται για εμάς είναι σχετικό. Η ομορφιά μας είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακιγιάζ πείραμα πρόσωπο συμπεριφορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ