Και ο Σουλτς στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν - iefimerida.gr

Και ο Σουλτς στηρίζει Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μάχη γύρω από την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν πρέπει να σταματήσει και να σχηματιστεί «ευρεία συμμαχία με στόχο την ισχυρή Ευρώπη», διαμηνύει ο Μάρτιν Σουλτς με το βλέμμα στους ηγέτες των «28».

«Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον» λέει ο Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «είναι η ώρα να ενισχυθεί η Ευρώπη».

Οι κορυφαίοι υποψήφιοι των μπλοκ στην Ευρωβουλή για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (ΕΛΚ), Μάρτιν Σουλτς (S&D), Γκι Φερχόφστατ (ALDE), Σκα Κέλερ (Οικολόγοι) και Αλέξης Τσίπρας (Αριστερά) συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για το ζήτημα. Ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε ότι ο Γιούνκερ πρέπει να πάρει τη «διερευνητική» εντολή, συμφωνώντας με τους υπολοίπους ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί υποψήφιος εκτός των πέντε.

Ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι η υψηλή ανεργία, η ενίσχυση εξτρεμιστικών δυνάμεων στην ΕΕ και η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους δημοκράτες στην Ευρώπη: «Χρειαζόμαστε μία ευρεία συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία» ανέφερε ο Σουλτς σε δηλώσεις του στο Spiegel.

Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τον Γιούνκερ το φαβορί για την προεδρία της Κομισιόν. «Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον και έτσι ενισχύσει την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της» τόνισε.

«Δεν είναι ώρα για κομματική πολιτική, ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε» συνέχισε ο Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την ειρήνη και την ευημερία στην ήπειρο και να ενισχυθούμε».

Ζήτημα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι και η ίδια η θέση του Σουλτς σε μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ.

Αρκετοί από τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στο Βερολίνο (όπως ο αρχηγός της ΚΟ του SPD) χαρακτηρίζουν με νόημα «καλό ζευγάρι» τους δύο πολιτικούς. Το να γίνει όμως επίτροπος ο Σουλτς δεν βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς έτσι οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχαναν τη γερμανική θέση στην επόμενη επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ