Ντεϊσελμπλούμ: Ίσως χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης - iefimerida.gr

Ντεϊσελμπλούμ: Ίσως χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Ολλανδίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης καθώς όπως είπε το δημόσιο χρέος της χώρας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη,» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια».

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, με την ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική, κάτι που είναι και το ζητούμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ