H Eύα Καϊλή επικεφαλής της ευρωομάδας για την Ελιά -O Mανώλης Κεφαλογιάννης στη ΝΔ - iefimerida.gr

H Eύα Καϊλή επικεφαλής της ευρωομάδας για την Ελιά -O Mανώλης Κεφαλογιάννης στη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναντήσεις με τους δύο ευρωβουλευτές που εξέλεξε η Ελιά, Ευά Καϊλή και Νίκο Ανδρουλάκη, είχε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να ακούσει τις προθέσεις τους και να μοιράσει ρόλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Καϊλή αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών.
Στη συζήτηση που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αποφασίστηκε, όπως φαίνεται, να παραμείνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ως το Συνέδριο, το οποίο θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο. Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Ανδρουλάκης το επιβεβαίωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει Επιτροπή για τον διάλογο της Κεντροαριστεράς, στην οποία προτίθεται να αξιοποιήσει και νέα στελέχη, όπως την Εύα Καϊλή,τον Παντελή Καψή, τον Κυριάκο Πιερρακάκη (οι δύο τελευταίοι ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές) κ.ά.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, αρκετά στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την πιθανή εξέλιξη να διατηρήσει ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και τη Γραμματεία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι θα σταλεί λάθος μήνυμα σε μια κρίσιμη στιγμή. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ούτως ή άλλως, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα φέρει και ανασχηματισμό στο ΠΑΣΟΚ, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, οδεύει προς το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αφεντικό ο Κεφαλογιάννης στη ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών, με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους.

Ο έμπειρος πολιτικός, μέχρι πρότινος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι υπεύθυνος επίσης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές, οι ρόλοι έχουν μοιραστεί με βάση τα ενδιαφέροντα του καθενός εξ αυτών ή και τη μέχρι τώρα επαγγελματική ενασχόλησή τους.

Έτσι, ο Γιώργος Κύρτσος θα είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα, η Μαρία Σπυράκη για τα θέματα περιφερειακής πολιτικής και ανεργίας, η Ελίζα Βόζενμπεργκ για τα θεσμικά ζητήματα, ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα αναλάβει τα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναχωρούν σήμερα προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα, ενώ την Πέμπτη ο κ. Κεφαλογιάννης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ