Deutsche Bank: Ολοι βγήκαν κερδισμένοι από τις εκλογές στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Deutsche Bank: Ολοι βγήκαν κερδισμένοι από τις εκλογές στην Ελλάδα

Deutsche Bank: Γιατί οι κάλπες στην Ελλάδα έβγαλαν μόνο νικητές -Τι αναφέρει για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το συμπέρασμα πως όλοι είναι κερδισμένοι από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα καταγράφει η Deutsche Bank, η οποία τονίζει ότι το βασικό μήνυμα της κάλπης είναι πως το σημερινό καθεστώς θα διατηρηθεί.Η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι και η κυβέρνηση απέσπασε ικανοποιητικά ποσοστά που της επιτρέπουν να επιβεβαιώσει τη νομιμοποίησή της, αλλά όχι αρκετά υψηλά ποσοστά που να της δίνουν την προοπτική νίκης στις επόμενες εκλογές.

Οπως συνέβη σε άλλες χώρες έτσι και στην Ελλάδα οι πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, αλλά με την επιθυμία διατήρησης της σταθερότητας στην χώρα.

Ο οίκος τονίζει, πάντως, ότι η υψηλότερη των προβλέψεων διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να θεωρηθεί απογοητευτική για τις αγορές μιας και οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση της τάξης του 3% και όχι στο 4% όπου έβγαλαν οι κάλπες.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη το ποσοστό της Ελιάς, αναφέροντας ότι είναι ελαφρώς υψηλότερο από εκείνο που έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

Οι αναλυτές του οίκου σημειώνουν ότι τι αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δηλώσουν ότι νίκησαν, καθώς, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια ξεκάθαρη νίκη, ενώ τα δύο κόμματα της κυβέρνησης μπορούν να ισχυριστούν ότι το συνολικό ποσοστό τους δείχνει εμφανές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης.

Καταλήγοντας τονίζεται ότι δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους επόμενους μήνες, ενώ το σημαντικό πολιτικό γεγονός είναι ο Φεβρουάριος του 2015 με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ