Βιομηχανικό prestige, με σιδερένιες λεπτομέρειες, αφράτες πολυθρόνες και καρό καναπέδες περνάει το μήνυμα του χαλαρού και fun εστιατορίου συνδυάζοντας γεύσεις υψηλής γαστρονομίας σε αρκετά (γι’ αυτό που προσφέρει) προσιτές τιμές. Πίσω από την ευχάριστη αυτή «είσοδο» στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας βρίσκεται ο Καΐρης Δανιόλος και οι συνεργάτες του που ερωτεύτηκαν το Gabinoteca στη Μαδρίτη με την πρώτη ματιά και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το φέρουν στα μέρη μας.
«Η ιδέα ξεκίνησε περίπου στα τέλη Νοεμβρίου» λέει μιλώντας στο Popaganda.gr, κ. Καΐρης «όταν είδα μία παρουσίαση του παγκοσμίου φήμης Gabinoteca στη Μαδρίτη και μου έκανε αστραπιαία το κλικ. Έφυγα για την Ισπανία, συνάντησα τους δημιουργούς του, Hussi, Nino και Santy και ζήτησα το franchise τους μα στην αρχή νόμιζαν πως τους έκανα πλάκα. Χρειάστηκαν συζητήσεις επί συζητήσεων για να μου δώσουν το πράσινο φως, μέχρι επιτέλους να μου πουν το «ναι». Με ακολούθησαν στην Ελλάδα, έθεσαν αυστηρούς όρους και μας εμφύσησαν την φιλοσοφία τους.Ο σεφ Nino Redruello και η ομάδα του- ταγμένοι στη δουλειά τους- επιμελήθηκαν τα μενού, εκπαίδευσαν το προσωπικό -16 άτομα βρίσκονται για να καταλάβετε μόνο στην κουζίνα- και όλοι μαζί δημιουργήσαμε το ελληνικό Gabinoteca. Ένα εστιατόριο που κλείνει το μάτι πονηρά στις μοριακές τεχνικές, σε υποδέχεται με tapas madrileñas και καταρρίπτει την «υπερεκτίμηση» των πιάτων των γκουρμέ εστιατορίων που κυκλοφορούν στα πέριξ της Κηφισιάς».
Δείτε όλες τις λιχουδιές που μπορεί κανείς να γευτεί στο Gabinoteca, καθώς και φωτογραφίες του μαγαζιού στο Popaganda.gr.