Ο Γρηγόρης Ψαριανός απειλεί να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Ο Γρηγόρης Ψαριανός απειλεί να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιθανότητα να δηλώσει ανεξάρτητος είναι πλέον εδραία για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό. Ειδικά στην περίπτωση που το κόμμα του δεν αλλάξει πολιτική γραμμή, όπως εκείνος ζητάει.

Ο κ. Ψαριανός κατηγορεί την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για «πολιτικό απομονωτισμό» που οδήγησαν στα ισχνά ποσοστά στις Ευρωεκλογές και δεν προώθησαν το διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Οπως σημειώνει η Real.gr ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει: «Αν δεν αλλάξουμε πολιτική προς τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθώ. Δεν με αφορά η ΔΗΜΑΡ που πηγαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψω σε έναν χειρότερο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα παρατηρεί πως η δική του λογική θα ήταν «τραγική μειοψηφία» στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, δεν αποκλείει στο μέλλον μια ενδεχόμενη κυβερνητική πλειοψηφία: «Αφού έχουμε συγκροτήσει την Κεντροαριστερά». Αρκεί φυσικά να έχει πετύχει το εγχείρημα του διαλόγου με τις δυνάμεις της Ελιάς, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των Οικολόγων και οποιουδήποτε άλλου όμορου χώρου, ή ακόμα και μεμονωμένων προσώπων, «και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει τη δέουσα σοβαρότητα, με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό», τότε θα μπορούσε κατά τον ίδιο να ανοίξει μία συζήτηση προγραμματική συμφωνίας.

Στο ίδιο κλίμα και ο Βασίλης Οικονόμου

Παράλληλα με τον Γρηγόρη Ψαριανό κινείται και ο έτερος βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου. Κι αυτός κινείται στο όριο της της ανεξαρτητοποίησής και ζητά επίσης αλλαγή πολιτικής του κόμματος και στροφή στον διάλογο με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, με στόχο την ανασυγκρότησή της, διαφωνώντας με την στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, μιλά για μία Κεντροαριστερά, που ενωμένη μπορεί να ξεπεράσει ως και το 20%, διεκδικώντας ακόμα και την πρωτιά και δημιουργώντας εκείνη τότε πλέον το δικό της κυβερνητικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρησή του ή μη από τη ΔΗΜΑΡ θα εξαρτηθεί, όπως λέει από τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας στο κόμμα, αναμένοντας πρωτίστως τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ