Τράπεζα Πειραιώς: Στα 245 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2014 - iefimerida.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 245 εκατ. ευρώ τα επαναλαμβανόμενα προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βελτιωμένα σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 αποτελέσματα εμφάνισε η Τράπεζα Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι η Geniki Bank επέστρεψε σε κερδοφορία μετά από 10 χρόνια ζημιών.

Συγκεκριμένα, τα επαναλαμβανόμενα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη του ομίλου της Πειραιάς διαμορφώθηκαν στα 245 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 8% έναντι του 4ου τριμήνου 2013.

Στα αποτελέσματα αυτά δεν περιλαμβάνονται έκτακτες επιβαρύνσεις λειτουργικής ενοποίησης και εξαγορών ύψους 32 εκατ. ευρώ και τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα 22 εκατ. ευρώ από τις θέσεις στην Ουκρανία λόγω υποτίμησης του τοπικού νομίσματος).

Στους βασικούς στόχους της τράπεζας είναι η ενεργή και αμοιβαία επωφελής διαχείριση των προβληματικών δανείων και η στήριξη νέων υγειών επιχειρηματικών σχεδίων.

Μ. Σάλλας: «Η Πειραιώς στις ισχυρότερες τράπεζες της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Σάλλας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα υποστήριξε ότι το 2014 «αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο έτος ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Οι προσπάθειες των τελευταίων ετών είχαν αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα στα δημοσιονομικά της χώρας, στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και την ανταγωνιστικότητά της». Την ίδια ώρα, σημείωσε πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί, «ώστε να εισέλθουμε το ταχύτερο σε πορεία διατηρήσιμης ανάπτυξης πάνω σε νέα πρότυπα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε στις αρχές του 2014 σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Ομίλου, οι οποίες είχαν θετικό αντίκτυπο και στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Έτσι, η ολοκλήρωση -με ιδιαίτερη επιτυχία- της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου €1,75 δισ με προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, τοποθέτησε την Τράπεζα μεταξύ των ισχυρότερων κεφαλαιακά ευρωπαϊκών τραπεζών και οδήγησε στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου ύψους €750 εκατ. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς έγινε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που επανέκτησε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές μετά από 5 έτη, με την επιτυχή διάθεση ομολόγου κύριου χρέους €500 εκατ, διευκολύνοντας έτσι αντίστοιχες κινήσεις εκδόσεων κρατικού και τραπεζικού χρέους.

Η ενεργητική και αμοιβαία επωφελής διαχείριση των προβληματικών απαιτήσεων, αλλά και η στήριξη νέων υγιών επιχειρηματικών σχεδίων με στόχο την υποβοήθηση ανάταξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας γενικότερα, αποτελούν κεντρικούς στόχους του Ομίλου» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ