Στροφή Μέρκελ υπέρ του Γιούνκερ: Αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΕ - iefimerida.gr

Στροφή Μέρκελ υπέρ του Γιούνκερ: Αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΕ

Στροφή Μέρκελ υπέρ του Γιούνκερ: Αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρωτική στροφή έκανε η Ανγκελα Μέρκελ μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε επειδή δεν στήριζε την υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Η καγκελάριος της Γερμανίας, σε ομιλία της στο Ρέσκενσμπουργκ, στην νότια Γερμανία είπε ξεκάθαρα ότι στηρίζει τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ανήκει και η ίδια, για την Κομισιόν.

«Πλέον διεξάγω όλες τις συζητήσεις υπό το πνεύμα ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να γίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με ένα σχόλιο στο Twitter που έκανε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις Ευρωεκλογές, η Μέρκελ είχε χαιρετίσει την εκστρατεία του Γιούνκερ, «του υποψηφίου μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», όμως είχε προσθέσει ότι χρειάζεται να γίνουν «συζητήσεις» για τις υποψηφιότητες.

«Ούτε οι σοσιαλιστές, ούτε οι συντηρητικοί συγκεντρώνουν από μόνοι τους αρκετές ψήφους για να έχουν πλειοψηφία», είχε επισημάνει.

«Ως μέλος του ΕΛΚ έχω υποστηρίξει τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής (...) Όμως είμαι υποχρεωμένη να σεβαστώ τις ευρωπαϊκές συνθήκες», επεσήμανε η γερμανίδα καγκελάριος την Τρίτη.

Η Μέρκελ αναμένεται να συμμετάσχει στις 9 και 10 Ιουνίου σε μια μίνι-σύνοδο στη Σουηδία με τους ηγέτες της χώρας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ