Αυτά είναι τα 5 ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας «κρατάνε πίσω» - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 5 ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας «κρατάνε πίσω»

Τα 10 ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και μας «κρατάνε πίσω»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χειρότερα ψέματα είναι αυτά που λέμε στον εαυτό μας. Ζούμε στην άρνηση του να κάνουμε αυτό που θέλουμε, γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα βρούμε αυτό που ζητάμε και χωρίς αυτό δεν θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απεχθάνονται τα ψέματα και μάλιστα νιώθουν προσβεβλημένοι και θυμωμένοι όταν τα ακούνε. Ωστόσο λέμε πολύ συχνά ψέματα στους εαυτούς μας, σχεδόν κάθε μέρα.

Ποια είναι λοιπόν τα ψέματα που λέμε καθημερινά στον εαυτό μας και μας κρατάνε πίσω από αυτά που θέλουμε και αγαπάμε; Η ψυχολόγος Γουίτνει Αντονι απαντά:

1. Το παρελθόν θα με στοιχειώνει για πάντα
Θα σας στοιχειώνει μόνο αν το αφήσετε, αλλιώς δεν είστε καταδικασμένοι να περάσετε για παράδειγμα το υπόλοιπο της ζωής σας αναζητώντας απεγνωσμένα την αγάπη από τον καθένα για να αναπληρώσετε την έλλειψη γονεϊκής αγάπης. Την επόμενη φορά που θα κάνετε τέτοιες σκέψεις θυμηθείτε ότι τις βγάλατε από το μυαλό σας και μόνο.

2. Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που περιμένατε, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε και προχωρήστε και τελικά κάθε πράγμα μπορεί να είναι για καλό.

3. Αν είχα (συμπληρώστε το κενό) θα ήμουν ευτυχής
Υπάρχουν δύο τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι: Ο ένας να έχετε όλα όσα θέλετε κι ο άλλος να αγαπήσετε αυτά που ήδη έχετε. Εάν αποδεχτείτε και εκτιμήσετε τα πράγματα τώρα, θα βρείτε πιο εύκολα την ευτυχία, αφού έρχεται όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματα που έχετε και αρχίσετε να χαμογελάτε για τα προβλήματα που δεν έχετε.

4. Είμαι πολύ γέρος γι 'αυτό
Ποτέ δεν είστε πολύ γέροι για να κάνετε αυτό που θέλετε. Ο Νέλσον Μαντέλα έγινε πρόεδρος στα 76, ο Ντα Βίντσι ζωγράφισε τη Μόνα Λίζα στα 51 και ο συνταγματάρχης Σάντερς ίδρυσε τα KFC στα 61 του. Ο καθένας έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα. Και δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός για να το ολοκληρώσει.

5. Θα το κάνω αύριο
Ενα από τα συχνότερα ψέματα στον εαυτό μας. Το πρόβλημα είναι ότι νομίζετε πάντα ότι μετά θα έχετε περισσότερο χρόνο. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσετε και δε θα μπορείτε να τα κάνετε πια. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Η ζωή που έχετε είναι σήμερα και ο χρόνος για να ζήσετε είναι τώρα . Εκτός αυτού, αν όλοι περίμεναν μέχρι να είναι έτοιμοι κανείς δε θα έκανε τίποτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψέματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ